ΤΟΠΙΚΑ

Τονωτική ένεση για τον τουρισμό στη Μαγνησία

τονωτική-ένεση-για-τον-τουρισμό-στη-μα-693100

Ικανοποίηση στη Μαγνησία για το τριετές πλάνο στήριξης, που εξήγγειλε ο ΕΟΤ

Με θετικά σχόλια και ανάλογες προσδοκίες υποδέχτηκαν οι επαγγελματίες της Μαγνησίας το τριετές πλάνο στήριξης του τουρισμού, που θέτει σε εφαρμογή ο ΕΟΤ. Τονωτική ένεση χαρακτηρίζουν το νέο πλαίσιο προβολής, στήριξης και προώθησης του τουριστικού προϊόντος, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνονται οι ορεινοί προορισμοί και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Καταθέτοντας την άποψή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Αλέκος Ευσταθίου, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα βοηθήσει σημαντικά στη γρήγορη ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού. Είναι καλό το πρόγραμμα και είναι από τις λίγες φορές που γίνεται μια τόσο επαγγελματική προσέγγιση, παρουσιάζοντας την Ελλάδα ως προορισμό ασφαλή, με πολυμορφότητα. Οποια μορφή τουρισμού και να επιλέγει ο επισκέπτης, η Ελλάδα είναι ιδανικός προορισμός».

Τονωτική ένεση χαρακτηρίζει το τριετές στρατηγικό πλάνο για τον τουρισμό, κάνοντας λόγο για «ρεαλιστική προσέγγιση του θέματος». Συγκεκριμένα, το 2021 γίνεται το πρώτο βήμα με τους τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί και έχουν τα εχέγγυα να ταξιδέψουν. Το 2022 γίνεται μια προσπάθεια ανάκαμψης και πιο «επιθετικής» προβολής και το 2023 συμπληρώνεται το πλάνο.

Κληθείς να σχολιάσει τα δεδομένα της φετινής τουριστικής σεζόν, ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκιάθου εμφανίζεται συγκρατημένος και εκτιμά ότι «για φέτος ο στόχος θα πρέπει να είναι το 50% με 60% των τζίρων του 2019. Οσοι εμβολιαστούν, θα μπορούν να ταξιδεύουν και είναι σωστό αυτό. Σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, θα ζητείται να έχουν κάνει τεστ 72 ώρες πριν ταξιδέψουν, ενώ θα πραγματοποιούνται rapid tests στο αεροδρόμιο, όπως και πέρυσι».

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Ευσταθίου στην παρούσα «μικραίνουν οι αγορές στις οποίες απευθυνόμαστε», ενώ σημειώνει ότι το σήμα εκκίνησης της τουριστικής περιόδου θα δοθεί από τον Ιούνιο, λόγω των συνθηκών που ισχύουν μέχρι στιγμής.

Στη χερσαία Μαγνησία

Με θετικά σχόλια αναφέρεται στο τριετές πρόγραμμα στήριξης του τουρισμού και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, υπογραμμίζοντας ότι τα θεσμικά όργανα των ξενοδόχων, συμπεριλαμβανομένης της τοπικής Ενωσης, συμμετείχαν στη διαμόρφωσή του, πριν παρουσιαστεί στο κοινό.

«Πιστεύω ότι κατ’ αρχάς ότι είναι θετικό βήμα, γιατί, επιτέλους, για πρώτη φορά σχεδιάζουμε μακροχρόνια σε αυτή τη χώρα και όχι ανά έτος. Δεύτερον, είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι στο πρόγραμμα της προβολής του ΕΟΤ μπαίνουν επιτέλους και οι ορεινοί προορισμοί, συμπεριλαμβάνονται οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού και θα δίνεται η δυνατότητα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, να ζητεί επιμέρους προβολή σε προορισμούς οι οποίοι μας αφορούν», είπε.

Σημείο – κλειδί και βαρύνουσας σημασίας παράγοντας, σύμφωνα με τον ίδιο, η ομάδα με την οποία θα συνεργάζονται οι προορισμοί. «Απαιτεί δουλειά από πλευράς του κάθε προορισμού, προκειμένου να ζητάμε πληροφορίες για προορισμούς οι οποίοι μας ενδιαφέρουν και κατόπιν τούτου, πέραν από τις δικές μας κινήσεις, να υπάρχει η προβολή της περιοχής μας σε αυτούς τους προορισμούς, που εμείς θέλουμε να προσελκύσουμε», σημείωσε ο κ. Ζαφείρης.

Σημαντικό στοιχείο του τριετούς προγράμματος του ΕΟΤ για τον τουρισμό είναι η συνεργασία με ειδική ομάδα, στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, με τον πρόεδρο των ξενοδόχων της Μαγνησίας να αναφέρεται με έμφαση στην προβολή των ορεινών προορισμών και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου