ΤΟΠΙΚΑ

Ενισχύει το πρόγραμμα η Easy Jet στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

ενισχύει-το-πρόγραμμα-η-easy-jet-στο-αεροδρόμ-693153

Πέντε μήνες πτήσεις από τις 2 Ιουνίου έως τις 30 Οκτωβρίου – Σταθερός μέχρι στιγμής και ο Condor

Πήλιο και Μαγνησία «ψηφίζουν» οι Βρετανοί, με την πρώτη πτήση της Easy Jet, να προσγειώνεται στις 2 Ιουνίου, στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Σταθερό το ενδιαφέρον της Βρετανικής αεροπορικής εταιρείας, που πραγματοποιεί πτήσεις για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην βασική εναέρια πύλη της κεντρικής Ελλάδας, μεταφέροντας τουρίστες από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ.

Αξιο αναφοράς είναι, εξάλλου, το γεγονός ότι η low cost Βρετανική εταιρεία διευρύνει το πτητικό της πρόγραμμα, μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, σε πέντε συνεχόμενους μήνες.

Αναλύοντας την σημειολογία της παραπάνω εξέλιξης, ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, Κώστας Ευσταθίου, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, υπογραμμίζοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «είναι πολύ σημαντικό για ένα αεροδρόμιο να υπάρχουν πέντε μήνες πτήσεις από την Βρετανία. Πριν τέσσερα χρόνια ξεκίνησε διερευνητικά το πρόγραμμα πτήσεων και αυτή την στιγμή διευρύνεται μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, με δύο πτήσεις την εβδομάδα, σταθερά, κάθε Τετάρτη και Σάββατο».

Ανοιχτή παραμένει η πλατφόρμα της εταιρείας για κρατήσεις εισιτηρίων, με τον γερμανικό Condor, που αναμένεται να πετάξει και φέτος από το Μόναχο, προς το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, να πουλάει επίσης εισιτήρια. Η Γερμανική αεροπορική εταιρία θα πραγματοποιεί, επίσης, πτήσεις δύο φορές την εβδομάδα, Τετάρτη και Σάββατο, από τις 26 Μαΐου μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου.

Σαφείς ενδείξεις για τις υπόλοιπες εταιρείες δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής, με το πρόγραμμα αφίξεων Γάλλων τουριστών από το Παρίσι να συνεχίζεται με την Transavia France, με χρονικό άξονα έναρξης την περίοδο του Πάσχα, και προορισμό το Club Mediterrane της Εύβοιας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, διατηρεί την αισιοδοξία του και αναφέρει ότι «φέτος εκτιμούμε ότι θα φτάσουμε το 50% των αφίξεων του 2019, έναντι του 20% που είχαμε πέρσι».

Συγκρατημένη εμφανίζεται, την ίδια στιγμή, η τουριστική πράκτορας Θέκλα Καμμένου, η οποία επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ο κορονοϊός σε αυτή την φάση έχει «παγώσει» τα πάντα και θα χρειαστεί πολλή δουλειά και πολύς καιρός, για να γίνει η επανεκκίνηση.

«Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, είχαμε ραντεβού τα οποία οδηγούσαν σε καινούργιες συνεργασίες. Θα βλέπαμε καινούργιες αγορές και στο αεροδρόμιο και στο Πήλιο. Αυτή την στιγμή, όμως, υπάρχει αβεβαιότητα και επειδή και οι αεροπορικές εταιρίες δεν ξέρουν πως θα πετάξουν, αν θα πετάξουν, τι αεροσκάφη θα «σηκώσουν», τι ζήτηση θα υπάρχει, το 2021 θα διαχειριστούμε την κρίση», είπε.

Διερμηνεύοντας τα μηνύματα από το εξωτερικό, κάνει λόγο για «restart με νέους όρους» στον τουρισμό, ενώ εκτιμά ότι «αν η περιοχή μας δεν διαφοροποιήσει την παρουσία της με νέον προϊόν ή στοιχεία που θα αναδείξουν το διαφορετικό της προφίλ, θα πρέπει να ανταγωνιστεί περιοχές που είναι πολύ πιο γνωστές».

Πάρα πολύ ανήσυχη δηλώνει για την φετινή σεζόν, επισημαίνοντας ότι «δεν έχει φανεί ακόμα το πραγματικό πρόβλημα. Θεωρώ ότι αυτή την στιγμή υπάρχει μια ασφάλεια και προστασία σε ένα βαθμό συγκεκριμένο. Γι’ αυτό ζητούμε, μέσω των θεσμικών μας οργάνων, η στήριξη στον τουρισμό να συνεχιστεί, αν μη τι άλλο, και το καλοκαίρι. Εχουμε πάρα πολλά θέματα ανοιχτά μπροστά μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου