ΤΟΠΙΚΑ

Ικανοποίηση αιτημάτων διεκδικούν οι συνταξιούχοι ΕΦΚΑ

ικανοποίηση-αιτημάτων-διεκδικούν-οι-693256

Ικανοποίηση σειράς αιτημάτων, με κυριότερο την άμεση έκδοση των εκκρεμών συντάξεων, διεκδικεί από την κυβέρνηση το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ Τσιμεντοβιομηχανιών και άλλων επιχειρήσεων Ν. Μαγνησίας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Οι αποπροσανατολιστικές προσπάθειες που γίνονται σε περίοδο πανδημίας από την κυβέρνηση να κάνει το μαύρο – άσπρο για να πείσει τον λαό πως οι αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζει σε βάρος των εργαζομένων – συνταξιούχων είναι για το καλό μας, θα πέσει στο κενό.

Τα 130 αντεργατικά αντισυνταξιουχικά νομοσχέδια που ψήφισε δημιουργούν νέα μεγάλα προβλήματα και συνδέονται με μέτρα αστυνομοκρατίας, καταστολής και απαγορεύσεων ενάντια στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων – συνταξιούχων και του λαού.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση έκδοση των εκκρεμών συντάξεων με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού από τoν ΕΦΚΑ.
  • Καταβολή των δώρων
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
  • Άμεσο εμβολιασμό του λαού με προτεραιότητα όλων των ευπαθών ομάδων, που σε αυτές ανήκουν και οι συνταξιούχοι.
  • Να σταματήσει ο εμπαιγμός των συνταξιούχων να μετακινούνται για μισή μέρα δρόμο σε Αργαλαστή – Αλμυρό – Ζαγορά για να εμβολιαστούν. Αυτή είναι η οργάνωση του επιτελικού κράτους σας; Όσο κι αν καθημερινά προπαγανδίζεται από τα ΜΜΕ ότι όλα βαίνουν καλώς είναι απαράδεκτο και προσβλητικό οι συνταξιούχοι 75 χρόνων και πάνω με χρόνια προβλήματα υγείας να μετακινούνται μέχρι τις 11 το βράδυ ταξιδεύοντας σε Αργαλαστές και Ζαγορές για να εμβολιαστούν πάντα με συνοδό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου