ΤΟΠΙΚΑ

Υπόθεση φρίκης με απόπειρες βιασμού στον Βόλο

υπόθεση-φρίκης-με-απόπειρες-βιασμού-σ-693858

Στη Δικαιοσύνη οδηγείται ο εφιάλτης, που βίωνε νεαρή μετανάστρια στον Μόζα από τον ίδιο τον σύζυγό της

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η καταγγελία φρίκης, που είχε κάνει πριν μερικά χρόνια στον Βόλο νεαρή γυναίκα. Επρόκειτο για ταλαιπωρημένη μετανάστρια από το Πακιστάν, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, που αναζήτησε στη χώρα μία καλύτερη ζωή, όμως συνέχιζαν να την κυνηγούν και εδώ, στις δομές φιλοξενίας του Μόζα, απερίγραπτες κακουχίες, πέφτοντας θύμα συνεχούς κακοποίησης και το χειρότερο επανειλημμένων αποπειρών βιασμού από τον ίδιο τον σύζυγό της, συμπατριώτη της, τον άνθρωπο με τον οποίο είχαν δεθεί με ιερά δεσμά και είχαν αποκτήσει οικογένεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος του συζύγου της εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα βιασμού κατ’ εξακολούθηση, ενώ εναντίον του δράστη, ο οποίος σήμερα είναι αγνώστου διαμονής, έγινε πρόταση από εισαγγελέα για παραπομπή του σε δίκη σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η καταγγελία έγινε τον Ιούνιο του 2018 στον Βόλο και η υπόθεση άρχισε να διερευνάται μετά από προκαταρκτική εξέταση. Η μετανάστρια είχε καταγγείλει ότι στη δομή φιλοξενίας στον Μόζα ο σύζυγός της την κακοποιούσε. Τη χτυπούσε συνεχώς, ενώ είχε προσπαθήσει να τη βιάσει.

Δεν ήταν η πρώτη φορά, σύμφωνα πάντοτε με την καταγγελία, που βίωνε αυτό το μαρτύριο. Το ίδιο είχε συμβεί και σε χώρο φιλοξενίας μεταναστών στη Λέρο, όπου φιλοξενούταν από τον Οκτώβριο του 2017 μετά την είσοδό της την Ελλάδα.

Όμως, από εκείνο το χρονικό διάστημα μέχρι και τον Ιούνιο του 2018 οι βασανισμοί στους οποίους υποβαλλόταν ήταν αλλεπάλληλοι, ενώ εκείνο που την ενοχλούσε περισσότερο απ’ όλα είναι ότι ο σύζυγός της στρεφόταν με σωματική βία και κατά των ανήλικων τέκνων της, δύο μικρά κοριτσάκια, ηλικίας μόλις 3 και 5 ετών.

Αυτή ήταν και η κινητήριος δύναμη που την ώθησε τελικά να μιλήσει. Να σπάσει τη σιωπή της απευθυνόμενη στις αρχές. Ο σύζυγός της με τον οποίο είχαν διακόψει σχέσεις κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και ξεσπούσε με απερίγραπτη βία.

Η ταλαιπωρημένη γυναίκα είχε καταγγείλει ακόμη ότι της είχε πάρει την πιστωτική κάρτα που της είχε εκδώσει η δομή για τις ατομικές της ανάγκες και την είχε ιδιοποιηθεί παράνομα.

Αμεσα ανελήφθη τότε μέριμνα και η μετανάστρια φιλοξενήθηκε σε προστατευμένη δομή με τα ανήλικα τέκνα της στη Θεσσαλονίκη, με δαπάνες Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

Ολο αυτό το διάστημα η έρευνα των δικαστικών αρχών συνεχιζόταν και η υπόθεση έφθασε στην ανάκριση και παραπέμφθηκε στο Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εισαγγελέας έκανε παραπεμπτική πρόταση ζητώντας δίκη του κατηγορούμενου για απόπειρα βιασμού κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του αλλοδαπού για τις καταγγελλόμενες πράξεις. Από το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου που θα έχει και τον τελευταίο λόγο, αναμένεται η έκδοση παραπεμπτικού βουλεύματος ή όχι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου