Παράταση διαμαρτυρίας αύριο στο Κέντρο Υγείας Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2021-02-22, 19:53:12
Παράταση διαμαρτυρίας αύριο στο Κέντρο Υγείας Βόλου

Στα πλαίσια των αυριανών πανελλαδικών κινητοποιήσεων του υγειονομικού προσωπικού, σωματεία του Βόλου προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας τηρώντας τα μέτρα ασφάλειας, αύριο Τρίτη στις 12:00μ. στο Κέντρο Υγείας Βόλου (κτίριο πρώην ΙΚΑ και ΠΕΔΥ).

Σε ανακοίνωση των σωματείων για την αυριανή κινητοποίηση αναφέρονται τα εξής:

«Οι εργαζόμενοι που δώσαμε τη μάχη μαζί με τους υγειονομικούς για να βγει όρθιος ο λαός στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους και κλιμακώνουμε τον αγώνα για:

- Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας. Να ενισχυθούν τα Νοσοκομεία και τα Κ.Υ. με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

-Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη των ιδιωτών στο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, για να μπορέσουν να εξασφαλιστούν επιπλέον υποδομές, γιατροί, νοσηλευτές, κλίνες για την ολόπλευρη αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και της λοιπής νοσηρότητας.

-Δημιουργία αναγκαίων εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση των Κ.Υ. για να ανταπεξέλθουν σε όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες. Απεμπλοκή των νοσοκομείων.

-Να παρθούν πίσω οι διώξεις σε βάρος των υγειονομικών που αγωνίζονται, όπως της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και όλων των συναδέλφων. Οι χθεσινοί «ήρωες» σήμερα με εισαγγελικές διώξεις!».

Τα σωματεία που συμμετέχουν στην κινητοποίηση είναι: Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας», Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδ. Υπαλλήλων Μαγνησίας, Σωματείο Καθαριστριών και Καθαριστών Μαγνησίας, Συνδικάτο εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας και Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
3
=