Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για τις ζημιές από τη Μήδεια στα ελαιόδεντρα του Δήμου Ν. Πηλίου

Τελευταία ενημέρωση: 2021-02-22, 19:37:41
Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για τις ζημιές από τη Μήδεια στα ελαιόδεντρα του Δήμου Ν. Πηλίου

 

Αναφορά κατέθεσε η Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΠΣ Αικατερίνη Παπανάτσιου την επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Β. Σποράδων που αφορά τις ζημιές στα ελαιόδεντρα από την πρόσφατη σφοδρή χιονόπτωση- κακοκαιρία που έπληξε τις περιοχές του Δήμου Νοτίου Πηλίου

Η Βουλευτής αναφέρει ότι σύμφωνα με τον Α.Σ. Πηλίου & Β. Σποράδων  η χιονόπτωση της 6 & 7 Φεβρουαρίου 2021 έπληξε τις Δημοτικές ενότητες Σηπιάδος, Αργαλαστής και Αφετών του Δήμου Νοτίου Πηλίου και προκάλεσε πολλά σπασίματα στα ελαιόδεντρα με αποτέλεσμα την σχεδόν ολική καταστροφή τους.

Η κ.Παπανάτσιου επισημαίνει ότι η πρόσφατη αυτή καταστροφή στη περιοχή, όπου επικρατεί μονοκαλλιέργεια της ελιάς, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί από τα έτη 2018, 2019, 2020 και αφορούν την μικρή εως μηδενική παραγωγή ελαιών το 2018 και 2020 και τη καταστροφή του ελαιόκαρπου το 2019 από παθογόνα αίτια. Υπολογίζεται δε, ότι η πρόσφατη καταστροφή θα επηρεάσει αρνητικά την ελαιοπαραγωγή για τα έτη 2021 και 2022.

Με δεδομένα τα παραπάνω οι ελαιοπαραγωγοί των περιοχών χρειάζονται την άμεση οικονομική ενίσχυση μέσω των προγραμμάτων Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων για να μπορέσουν να επιβιώσουν στον τόπο τους και να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί.

Τέλος, η Βουλευτής  ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας να εξεταστούν οι παρατηρήσεις, να εισακουστεί το αίτημα του ΑΣ Πηλίου & Β. Σποράδων και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την οικονομική ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών του Ν. Πηλίου.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
1
=