Στους δρόμους φοιτητές του Βόλου μετά τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Τελευταία ενημέρωση: 2021-02-22, 19:28:33
Στους δρόμους φοιτητές του Βόλου μετά τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Στους δρόμους του Βόλου βγήκαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μετά την εισαγγελική παρέμβαση που διατάχθηκε κατόπιν αιτήματος του πρύτανη του ΑΠΘ για την κατάληψη στην οποία προχώρησαν οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης διεκδικώντας το άνοιγμα των πανεπιστημίων το επόμενο διάστημα.

Φοιτητικοί σύλλογοι του Βόλου πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον θόλο του κτιρίου Παπαστράτος και πορεία στην πόλη με σύνθημα «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει».

«Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη σημερινή κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων στις 6:30 μμ. στο θόλο, ενάντια στην καταστολή που επέδειξε σήμερα το αστικό κράτος στους αγωνιζόμενους φοιτητές του ΑΠΘ που παλεύουν για να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια και αντιμετωπίζονται από τα ΜΑΤ σαν να είναι εγκληματίες με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και συλλήψεις», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΠΘ.

Σε ψήφισμα των φοιτητικών συλλόγων αναφέρεται:

«Καταγγέλλουμε την εισαγγελική παρέμβαση που διατάχθηκε με εντολή του πρύτανη του ΑΠΘ απέναντι στη σημερινή κινητοποίηση - κατάληψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης για το ασφαλές άνοιγμα των Πανεπιστημίων το επόμενο διάστημα.

Αποδεικνύεται περίτρανα ποια είναι η πραγματική στόχευση του νέου νόμου.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει κανένα από τα αιτήματα που οι Φοιτητικοί Σύλλογοι από την αρχή της πανδημίας είχαν υιοθετήσει σχετικά με το άνοιγμα των σχολών τους με όλα τα μέτρα προστασίας, οι πρυτανικές αρχές έχουν υιοθετήσει μέχρι κεραίας την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης.

Μπροστά στον δίκαιο αγώνα των Φοιτητικών Συλλόγων να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας, να δοθούν όλα τα χρήματα που απλόχερα μοιράζει η κυβέρνηση για ΜΑΤ στους φοιτητές και τις ανάγκες τους, η στάση της πρυτανείας ήταν ο αποκλεισμός των φοιτητών από τις Συγκλήτους και τα όργανα διοίκησης, αλλά και η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού.

Όσο φόβο κι αν θέλουν να σπείρουν, όσο και αν προσπαθούν να συκοφαντήσουν τον αγώνα των φοιτητών και το δίκαιο των αιτημάτων τους, τόσο οι φοιτητές μέσα από την οργάνωση και τον αγώνα τους θα τους χαλάνε τα σχέδια.

Γίνεται ξεκάθαρο τι εξυπηρετεί ο νέος νόμος και σε ποιους αναφέρεται. Η προσπάθεια να καταδείξουν τους φοιτητές ως εγκληματίες έχει αποτύχει εδώ και καιρό.

Μέσα από τον πολύμορφο αγώνα των ίδιων των φοιτητών, έχει αποκαλυφθεί με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο πως τα σχέδια της κυβέρνησης δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των φοιτητών, αλλά αντίθετα προωθούν ακόμη πιο επιτακτικά τα δικά τους σχέδια.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε προσπάθεια κατασυκοφάντησης και τρομοκράτησης θα πέφτει στο κενό.

Οι φοιτητές συνεχίζουν δυναμικά! Και αγώνας τους είναι δίκαιος και θα νικήσει».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
6
=