Το Επιμελητήριο Μαγνησίας αποχαιρετά τον μεγάλο ευεργέτη Χαράλαμπο Τσιμά

Τελευταία ενημέρωση: 2021-02-22, 17:37:43
Το Επιμελητήριο Μαγνησίας αποχαιρετά τον μεγάλο ευεργέτη Χαράλαμπο Τσιμά

Συμπληρώθηκαν χθες Κυριακή 40 ημέρες από τον θάνατο του μεγάλου φιλάνθρωπου και ευεργέτη της πόλης μας Χαράλαμπου Τσιμά, του ανθρώπου που αποτέλεσε και αποτελεί οδηγό προσφοράς σε όλες τις εκφάνσεις της επιχειρηματικότητας.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι ήταν τέλη του 2018 όταν είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μία ακόμη συγκινητική στιγμή μαζί του, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, τα οποία σε ένδειξη ευχαριστίας για τη συνολική προσφορά του στην τοπική κοινωνία βράβευσαν τον ευεργέτη της Μαγνησίας Χαράλαμπο Τσιμά.

Σε μία από τις νουθεσίες του προς τους παρευρισκομένους, ο Χαράλαμπος Τσιμάς είχε σημειώσει ότι ο επιχειρηματίας δεν πρέπει ποτέ να παραδίδει τα όπλα. Πρέπει να είναι σωστός επαγγελματίας και να κάνει σωστή διαχείριση.

Προφητικά μιλώντας προς τα μέλη του Δ.Σ. ο Χαράλαμπος Τσιμάς είχε τονίσει: «Η πατρίδα μας περνάει δύσκολες ημέρες και θα πρότεινα σε όλους να μην το βάζουνε ποτέ κάτω. Να προσπαθούμε να συνεχίζουμε τον αγώνα μας και δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να μην βρούμε κάποια διέξοδο.

Εγώ τουλάχιστον στην ζωή είμαι αισιόδοξος. Eχω χάσει την περιουσία μου δύο φορές, έχω περάσει μεγάλες δυσκολίες, αλλά στάθηκα όρθιος, πάντα με την αισιοδοξία και την πίστη στον Θεό.

Αγαπώ την πατρίδα μου, τους Βολιώτες, τους συνανθρώπους μου, προσπαθώ να είμαι πάντα κοντά τους και να αφουγκράζομαι τον πόνο τους γιατί υπάρχει πολύ μεγάλος πόνος. Εγώ προσπαθώ να είμαι κοντά τους και θα είμαι κοντά τους».

Μεταξύ των πολλών δωρεών στην περιοχή της Μαγνησίας που έφεραν την σφραγίδα του και στις οποίες είχε αναφερθεί ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αριστοτέλης Μπασδάνης ήταν τα δύο μηχανήματα αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο, η χρηματοδότηση για την επέκταση Γηροκομείου Καναλίων και την πτέρυγα για την φροντίδα ηλικιωμένων, η ίδρυση του ογκολογικού τμήματος Νοσοκομείου Βόλου, που χάρις σε αυτόν λειτουργεί ακόμη και σήμερα, η δωρεά πυροσβεστικού οχήματος 4×4 στις ειδικές δυνάμεις Μαγνησίας, η δωρεά 3 οχημάτων στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, η προτομή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο προαύλιο της Μητρόπολης Βόλου και η προτομή Νίκου Γούναρη στην κοινότητα Ζαγοράς.

Ακόμη, η χρηματική ενίσχυση και ανακαίνιση αίθουσας για παιδιά με κινητικά προβλήματα στην ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, η χρηματική βοήθεια για την αποπεράτωση του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής στη Δράκεια, η κατασκευή παιδικής χαράς στην κοινότητα Μηλίνας, η κατασκευή βιβλιοθήκης στην κοινότητα Μηλίνας, η αποκατάσταση τριών νέων αιθουσών στο Νοσοκομείο Βόλου, η λειτουργία ξενώνα συνοδών ασθενών στο Νοσοκομείο Βόλου κ.α.

«Ο Χαράλαμπος Τσιμάς άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην περιοχή της Μαγνησίας που πάντα θα τον τιμά, ευεργετημένη από την γενναιοδωρία και την μεγαλοψυχία του», προσθέτει σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
5
=