ΤΟΠΙΚΑ

Αμεση παροχή βοήθειας σε δύο υπέρβαρες από την Πυροσβεστική Βόλου

αμεση-παροχή-βοήθειας-σε-δύο-υπέρβαρε-694356

Κινητοποίηση προχθές το πρωί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου για δύο διαφορετικά περιστατικά υπέρβαρων γυναικών, οι οποίες χρειάζονταν βοήθεια μετά από πτώσεις στα σπίτια τους στον Βόλο.

Η βοήθεια δόθηκε πρωινές ώρες με διαφορά λίγων ωρών. Στη μία περίπτωση, ηλικιωμένη είχε πέσει από το κρεβάτι και η βοηθός της δεν μπορούσε να τη σηκώσει.

Δύναμη πυροσβεστών αποτελούμενη από τρία άτομα προσέτρεξε στο σημείο με ένα πυροσβεστικό όχημα. Για να τοποθετηθεί η γυναίκα με ασφάλεια στο κρεβάτι απαιτήθηκε να επέμβουν και τρεις πυροσβέστες.

Η ηλικιωμένη είναι βάρους περίπου 130 κιλών και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την υγεία της, με αποτέλεσμα να μπορεί να μετακινηθεί.

Για τις βασικές της ανάγκες έχει δίπλα της μία βοηθό. Οταν όμως υπάρχουν ατυχήματα όπως αυτό που συνέβη εχθές δεν μπορεί να συνδράμει ουσιαστικά.

Στο δεύτερο περιστατικό, οι πρώτες πληροφορίες ανάφεραν στο ΕΚΑΒ πιθανό περιστατικό εγκεφαλικού 45χρονης.

Αμεσα στο σημείο προσέτρεξαν διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τελικά η γυναίκα ήταν ευτυχώς καλά στην υγεία της. Ωστόσο, ήταν πεσμένη και εκείνη στο πάτωμα και χρειαζόταν βοήθεια λόγω του βάρους της.

Για την παροχή βοήθειας επενέβησαν εκ νέου πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου. Δύο πυροσβέστες και ένας οδηγός σήκωσαν με ασφάλεια τη γυναίκα και την έβαλαν στο κρεβάτι της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου