ΤΟΠΙΚΑ

Η «Μήδεια» προκάλεσε ζημιές στο κλειστό Ζαγοράς

η-μήδεια-προκάλεσε-ζημιές-στο-κλεισ-694459

Ξεκόλλησε περιμετρικό πάνελ στο κτίριο, που εγκαινιάστηκε στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου

Ζημιές στο κλειστό γυμναστήριο Ζαγοράς προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια», που έπληξε την περιοχή. Από το κτίριο, η κατασκευή του οποίου κόστισε 2,2 εκατ. ευρώ και εγκαινιάστηκε μόλις στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, ξεκόλλησε περιμετρικό πάνελ, που προφανώς λύγισε κάτω από το βάρος του χιονιού.

Το κλειστό γυμναστήριο Ζαγοράς έχει χαρακτηριστεί κόσμημα για την περιοχή που θα τονώσει τον αθλητισμό, ωστόσο με την πρώτη κακοκαιρία εμφανίστηκαν προβλήματα. Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο, Αποστόλη Σουλδάτο, προφανώς λιώνοντας τα χιόνια και κατευθυνόμενα προς τις υδρορροές στην οροφή του κτιρίου, παρασύρθηκε το πάνελ.

«Ο εργολάβος θα φροντίσει για την άμεση επιδιόρθωση της ζημιάς καθώς είναι μέσα στην εγγύηση που προβλέπεται ωστόσο δημιουργείται αρνητική εντύπωση», σχολίασε ο ίδιος.

Η ζημιά που προκλήθηκε ενδεχομένως να δρομολογήσει μία επιπλέον παρέμβαση για την προστασία του κτιρίου από παρόμοιες φθορές στο μέλλον, με τον κ. Σουλδάτο να προτείνει ακόμη και μικρά καγκελάκια περιμετρικά της οροφής.

Εκκρεμεί η σύνδεση με το ρεύμα

Πρόκειται για ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο 1.500 τ.μ. και 390 θέσεων, πλήρως εξοπλισμένο, που πληροί τις προδιαγραφές για τη διοργάνωση αγώνων πρωταθλήματος και διαθέτει όλους τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους.

Το κλειστό γυμναστήριο Ζαγοράς ανεγέρθηκε σε δημοτικό χώρο εμβαδού 8.727,4 τ.μ., εκτός ορίων του οικισμού Ζαγοράς στη θέση Κοτρώνι-Αθωνα και καλύπτει επιφάνεια εμβαδού περίπου 1.455,60 τ.μ.

Αποτελείται από τρία τμήματα: Την αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής για καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση κ.α. με ξύλινο-παρκέ δάπεδο, το συγκρότημα των βοηθητικών χώρων, που εξυπηρετούν αθλούμενους, προπονητές και διαιτητές, τους χώρους διοικητικής υποστήριξης, την αποθήκη οργάνων και το μηχανοστάσιο, τις κερκίδες χωρητικότητας 390 θεατών, τους χώρους εισόδου στις κερκίδες από τον περιβάλλοντα χώρο, χώρους υγιεινής (W.C.) για το κοινό, ένα μικρό κυλικείο και μία αποθήκη.

Η μορφή του κτιρίου προσαρμόστηκε στις τοπικές συνθήκες με στόχο την αναγνωρισιμότητα του και τη λειτουργία του ως σημείου αναφοράς στον οικισμό. Η μεγάλη αίθουσα αθλοπαιδιών, έχει τη δυνατότητα χρήσης και για πολιτιστικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις κ.ά.

Παρ’ όλο όμως που εγκαινιάστηκε, το γυμναστήριο δεν λειτουργεί, καθώς δεν υπάρχει μόνιμη παροχή ρεύματος, αλλά με εργοταξιακή κι αυτό για να θερμαίνεται ο χώρος και να λειτουργεί ο αφυγραντήρας με στόχο η θερμοκρασία να μην πέσει κάτω από τους 8ο C και δημιουργηθεί πρόβλημα στο παρκέ.

Για την ηλεκτροδότηση του κτιρίου χρειάζεται υποσταθμός της ΔΕΗ. Ηδη ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου έχει δεσμεύσει πίστωση 15.000 ευρώ και περιμένει το πράσινο φως από τον ΔΕΔΔΗΕ για να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου