ΤΟΠΙΚΑ

Αρχίζουν εντατικοί έλεγχοι στους δρόμους του Βόλου

αρχίζουν-εντατικοί-έλεγχοι-στους-δρό-696362

Στο στόχαστρο παράνομη στάθμευση σε λεωφορειόδρομους, διαβάσεις, ράμπες και πεζοδρόμια

Εντατικούς ελέγχους στο κέντρο του Βόλου για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης σε λεωφορειόδρομους, διαβάσεις, ράμπες και πεζοδρόμια αρχίζει η Δημοτική Αστυνομία. Πρόκειται για ελέγχους που είχαν ατονήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς η Υπηρεσία είχε μετατοπίσει το βάρος των ελέγχων στην τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό.

«Στη Δημοτική Αστυνομία έχουν ανατεθεί περισσότερες από 28 αρμοδιότητες, ενώ οι πιο σημαντικές αφορούν στην τήρηση των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα την παράνομη στάθμευση, ο έλεγχος των διατάξεων για το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές, η τήρηση των διατάξεων για τα ζώα συντροφιάς και ο αντικαπνιστικός νόμος. Η Υπηρεσία βεβαίως συνδράμει και βοηθά στη λειτουργία του Δήμου μας και των Υπηρεσιών του, με κάθε δυνατό τρόπο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων της κάθε φορά που υπάρχει έκτακτη ανάγκη ή αίτημα.

Τον τελευταίο καιρό, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των έκτακτων καιρικών φαινομένων, η Υπηρεσία μετατόπισε το βάρος των ελέγχων στην τήρηση των μέτρων κατά του Covid-19 με αποτέλεσμα να «χαλαρώσουν» οι έλεγχοι σε άλλες αρμοδιότητες και κυρίως στον έλεγχο της παράνομης στάθμευσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Νατάσσα Μορφογιάννη.

Σύμφωνα με την ίδια, μετά τη μερική άρση ορισμένων μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας από την κεντρική κυβέρνηση που είχε ως αναμενόμενο αποτέλεσμα την αύξηση της κίνησης στους κεντρικούς δρόμους, η Υπηρεσία σκοπεύει να εντατικοποιήσει και πάλι τις επόμενες μέρες τους ελέγχους για την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης. «Η πανδημία του κορονοϊού δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι για τη μη τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την πρόκληση κυκλοφοριακής συμφόρησης στο κέντρο της πόλης μας», σημειώνει η κ. Μορφογιάννη.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν εντατικοί έλεγχοι και θα βεβαιώνονται παραβάσεις για την παράνομη στάθμευση στους κεντρικούς δρόμους, με έμφαση στις λωρίδες κυκλοφορίας των λεωφορείων και ταξί, τις διαβάσεις των πεζών, τις ράμπες ΑμεΑ και τα πεζοδρόμια. «Σημειώνουμε ότι πρώτη προτεραιότητα από την Υπηρεσία μας είναι η διευκόλυνση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία και γι’ αυτό το λόγο η υπηρεσία θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρή σε περιπτώσεις κατάληψης θέσεων ΑμεΑ- ακόμα και όταν πρόκειται για ολιγόλεπτη στάση- αλλά και σε παράνομες σταθμεύσεις οχημάτων ή μοτοσυκλετών πάνω σε πεζοδρόμια και ειδικότερα στις ειδικές διαδρομές διελεύσεων τυφλών και ατόμων με προβλήματα όρασης. Οι αντικοινωνικές παραβάσεις άλλωστε έχουν ως άμεση συνέπεια και την αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας από τα κλιμάκια ελέγχου», τονίζει η αντιδήμαρχος.

«Σε κάθε περίπτωση επιδιώκουμε πρώτα από όλα τη συνεργασία με τους πολίτες για να μην βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση της επιβολής των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία κυρώσεων. Η συμμόρφωση με τις υποδείξεις των υπαλλήλων και η αναζήτηση νόμιμων θέσεων στάθμευσης από τους οδηγούς είναι πρώτα από όλα δείγμα σεβασμού προς τους άλλους πολίτες που ταλαιπωρούνται από τις παράνομες σταθμεύσεις , ακόμη κι όταν αυτές γίνονται για ελάχιστα λεπτά. Η Δημοτική Αστυνομία λοιπόν, σκοπεύει τις επόμενες ημέρες, μέσω εντατικών ελέγχων, να προσπαθήσει να διασφαλίσει την ομαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στην πόλη μας», καταλήγει η ίδια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου