ΤΟΠΙΚΑ

Μόνο τρία τμήματα κλειστά λόγω κορονοϊού στη Μαγνησία

μόνο-τρία-τμήματα-κλειστά-λόγω-κορονο-696392

Μειώθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων σε μαθητές στη Μαγνησία

Νέο κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή του 7ου Γυμνασίου Βόλου καταγράφηκε χθες σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Ο μαθητής την περασμένη Τετάρτη προσήλθε κανονικά στα μαθήματά του στο σχολείο, ωστόσο το βράδυ παρουσίασε αδιαθεσία.

Υποβλήθηκε σε τεστ και χθες το πρωί οι γονείς του ενημέρωσαν τη διεύθυνση του σχολείου ότι το παιδί τους βγήκε θετικό στον κορονοϊό. Αμεσα ενημερώθηκαν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και η Διεύθυνση Υγείας και δόθηκε εντολή για το κλείσιμο του τμήματος.

Από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας εκδόθηκε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «ύστερα από την ενημέρωση του διευθυντή του 7ου Γυμνασίου Βόλου, αλλά και τη γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Δημοσίας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαράλαμπος Σταχτέας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του τμήματος A2 του 7ου Γυμνασίου Βόλου για χρονικό διάστημα δεκατριών ημερών ήτοι από 19/2/2021 έως και 3/3/2021».

Σημειώνεται ότι σε αναστολή βρίσκονται έως τις 24 Φεβρουαρίου, το Β2 τμήμα του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου και το Β3 τμήμα του 7ου Γενικού Λυκείου Βόλου.

Τα τρία συγκεκριμένα τμήματα είναι πλέον τα μοναδικά κλειστά στη Μαγνησία εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού, μετά από μία περίοδο έξαρσης που είχε προηγηθεί.

Και μία… κατάληψη

Χθες κλειστό παρέμεινε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, λόγω κατάληψης των μαθητών, οι οποίοι αντιδρούν στον νέο νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι μαθητές είχαν προχωρήσει και προχθές σε κατάληψη και πορεία και συνέχισαν για μία ακόμη ημέρα την κινητοποίησή τους.

Ωστόσο, τα μαθήματα έγιναν μέσω τηλεκπαίδευσης, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Οσοι μαθητές δεν συνδέθηκαν στις ψηφιακές τάξεις έλαβαν απουσία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου