ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση του κορονοϊού σε υγειονομικούς στον Βόλο

επίθεση-του-κορονοϊού-σε-υγειονομικο-696753

Πέντε νέα κρούσματα σε υγειονομικό προσωπικό «μετρά» το Νοσοκομείο Βόλου και μάλιστα σε νευραλγικά τμήματα, όπως είναι η Καρδιολογική και η Ορθοπεδική Κλινικές, το Τμήμα Χημειοθεραπειών και η Ψυχιατρική.

Οι νέες μολύνσεις επιβεβαιώθηκαν τα τελευταία 24ωρα, οι νοσούντες τέθηκαν σε προληπτική καραντίνα, ενώ στις κλινικές ελήφθησαν όλα τα μέτρα προστασίας προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

«Ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις στο Νοσοκομείο Βόλου και αυτό αποδεικνύεται κάθε φορά που καταγράφονται κρούσματα και στον χώρο μας» σχολίαζε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ χθες γιατρός από το Αχιλλοπούλειο, επισημαίνοντας κυρίως την ανάγκη ευλαβικής τήρησης των μέτρων από όλους ανεξαιρέτως.

Μάχη στη ΜΕΘ δίνουν τέσσερις ασθενείς

Την ίδια στιγμή στη ΜΕΘ COVID-19 του Νοσοκομείου δίνουν τη μάχη τέσσερις ασθενείς, δυο άνδρες και δυο γυναίκες από 62 έως 75 ετών, ενώ άλλα δύο άτομα νοσηλεύονται στους θαλάμους αρνητικής πίεσης. Ακόμη, στην Α΄ κλινική κορονοϊού νοσηλεύονται 18 άτομα και 14 στη Β΄ κλινική.

Χθες απεβίωσε στο Νοσοκομείο ακόμη ένας υπερήλικας, 93 χρόνων, που ήταν τρόφιμος κλινικής. Ο συνολικός αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν στο Αχιλλοπούλειο και κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού ανέρχεται σε 167 άτομα από την έναρξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας μέχρι σήμερα.

20 νέες μολύνσεις μέσα σε ένα 24ωρο

Χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο στη Μαγνησία επιβεβαιώθηκαν 20 νέες μολύνσεις κορονοϊού, από τις οποίες οι 19 στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και ένα κρούσμα στις Σποράδες.

Ο μέσος όρος των κρουσμάτων το τελευταίο επταήμερο κινείται στα 7,45 κρούσματα, ενώ ανά 100.000 κατοίκους ο μέσος όρος κρουσμάτων ανέρχεται σε 8,20 κρούσματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου