ΤΟΠΙΚΑ

«Βραχνάς» οι πάγιες υποχρεώσεις για τους επαγγελματίες του Βόλου

βραχνάς-οι-πάγιες-υποχρεώσεις-για-τ-697357

Δυσκολία στην αντιμετώπιση των καθημερινών λειτουργικών εξόδων αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες

Στενάζουν οι επαγγελματίες από το βάρος των λειτουργικών εξόδων, με τις πάγιες υποχρεώσεις δέκα μηνών να έχουν συσσωρευτεί, λόγω της πανδημίας, προκαλώντας «πονοκέφαλο» σε όλους τους κλάδους. Δυσκολία στην αντιμετώπιση των λειτουργικών δαπανών που «τρέχουν», με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να υφίστανται τα δεινά της πανδημίας και το άγχος της καθημερινής επιβίωσης, με τη ρευστότητα σε οριακό σημείο.

Το πρόβλημα οξύνεται λόγω των συσσωρευμένων υποχρεώσεων πολλών μηνών, που δεν αφήνουν τους επαγγελματίες να πάρουν ανάσα, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Απόστολο Οντόπουλο, να επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «με τις επιστρεπτέες που λάβαμε, οι οποίες δεν ήταν ικανές σαν ποσά, δεν υπήρχε η δυνατότητα να καλύψουμε όλα τα λειτουργικά έξοδα τα οποία «τρέχουν». Το γεγονός ότι ανοίξαμε, δεν σημαίνει ότι αφήσαμε πίσω όλα τα προβλήματα και τις υποχρεώσεις που προϋπήρχαν».

Εχουν συσσωρευτεί πάρα πολλές υποχρεώσεις, οι οποίες εστιάζονται κυρίως στην εποχικότητα του εμπορεύματος, και στο γεγονός ότι υπάρχουν διακυμάνσεις στην αγορά. «Γενικά, είναι μια δύσκολη περίοδος, διότι υπήρχε έντονη κινητικότητα την πρώτη εβδομάδα των χειμερινών εκπτώσεων, η οποία συνεχίστηκε μέχρι και τα μισά της δεύτερης, αλλά κατόπιν η κατάσταση ισορρόπησε, ήρθε και η κακοκαιρία και με κλειστή την εστίαση, καταγράφουμε αρκετά χαμηλούς τζίρους», τόνισε ο πρόεδρος.

Προφανής καθίσταται, με βάση τα προαναφερθέντα, η δυσκολία κάλυψης των λειτουργικών δαπανών, με τον κ. Οντόπουλο να επισημαίνει, επίσης, ότι «αρκετοί είχαν ρυθμίσεις πριν την εποχή του κορονοϊού. Αυτό σημαίνει ότι δεν μας βρήκε η κρίση χωρίς να έχουμε προβλήματα. Είχαμε προβλήματα από πριν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου