ΤΟΠΙΚΑ

«Γέμισαν» τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Βόλου από οικογένειες

γέμισαν-τα-τεπ-του-νοσοκομείου-βόλο-697403

Αυξημένη προσέλευση ύποπτων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες – Εκφράζονται φόβοι για έξαρση της ενδοοικογενειακής μετάδοσης

Σε συνθήκες αυξημένης επιφυλακής βρίσκονται οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου, διαπιστώνοντας τις τελευταίες μέρες στα ΤΕΠ σημαντική αύξηση προσέλευσης «υπόπτων» κρουσμάτων κορονοϊού που αφορούν σε οικογένειες.

Η συρροή μελών της ίδιας οικογένειας με συμπτωματολογία που παραπέμπει σε COVID-19 έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα.

Οι γιατροί απεύχονται να επιβεβαιωθούν οι φόβοι των ειδικών, που πριν από την άφιξη της «Μήδειας» προειδοποιούσαν ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή, προκειμένου να μην υπάρξει έξαρση της ενδοοικογενειακής μετάδοσης.

Οι φόβοι τους πάντως δεν είναι αβάσιμοι. Ενδεικτικά αναφέρεται πως το τελευταίο 24ωρο προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με ύποπτη συμπτωματολογία κορονοϊού, ένας πατέρας 48 χρόνων με τα δύο του παιδιά, ηλικίας 14 και 18 χρόνων, δύο αδέλφια 7 και 8 χρόνων αντίστοιχα, και μία μητέρα 59 χρόνων με τα δύο της παιδιά, 22 και 26 χρόνων.

Και στις τρεις περιπτώσεις ο μοριακός έλεγχος έδειξε ότι δεν νοσούν από COVID-19, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη ανακούφιση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Μία ενδεχόμενη αύξηση στις μολύνσεις εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος θα ήταν ό,τι χειρότερο αυτή την περίοδο» τονίζουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, μην αποκλείοντας τις αμέσως επόμενες μέρες να εκδηλωθεί η ανάγκη νοσηλείας ολόκληρων οικογενειών, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Το κρύο αναμένεται να επιδεινώσει το πρόβλημα, την ώρα που οι πληρότητες σε κλινικές κορονοϊού και στη ΜΕΘ COVID-19 στο Αχιλλοπούλειο είναι σε χαμηλά επίπεδα.

«Το κρύο ευνοεί τις ιώσεις κι από την άλλη μας κρατάει μέσα με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Μπορεί από τη μία να μας κρατά στο σπίτι και να μην διασπείρουμε στον δρόμο τον ιό, από την άλλη όμως επιμολύνονται πολλά άτομα της ίδιας οικογένειας», υπογράμμισε ο Χαράλαμπος Μάνδρος, επικεφαλής γιατρός στις κλινικές κορονοϊού του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου