ΤΟΠΙΚΑ

Επί μήνες σε ψυγεία στο Αχιλλοπούλειο τρεις νεκροί

επί-μήνες-σε-ψυγεία-στο-αχιλλοπούλειο-697423

Τα έξοδα της κηδείας τους ανέλαβε ο Δήμος Βόλου με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

Τα έξοδα της κηδείας τριών πολιτών, που απεβίωσαν και παρέμεναν επί μήνες σε ψυγεία, ανέλαβε με απόφαση, που λήφθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμος Βόλου, δίνοντας λύση στο τριπλό μεταθανάτιο δράμα.

Η πρώτη περίπτωση αφορά σε κάτοικο εν ζωή Δράκειας, η οποία απεβίωσε στις 8 Νοεμβρίου 2020 από παθολογικά αίτια και η σορός της μεταφέρθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου στον ψυκτικό θάλαμο του κοιμητηρίου Κούκος. Είχε έναν γιο, ο οποίος όμως δήλωσε οικονομική αδυναμία να αποδώσει τις νεκρικές τιμές στη μητέρα του. Η δεύτερη περίπτωση αφορά σε κάτοικο εν ζωή Κάτω Λεχωνίων, που απεβίωσε τον περασμένο Απρίλιο και μέχρι πρόσφατα η σορός του βρισκόταν στον ψυκτικό θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, αφού δεν υπάρχουν συγγενείς για να φροντίσουν για την ταφή του.

Μία ακόμη Βολιώτισσα η οποία προσβλήθηκε από κορονοϊό βρισκόταν σε ψυκτικό θάλαμο του Αχιλλοπουλείου από τις προπαραμονές Χριστουγέννων και επίσης δεν είχε συγγενείς.

Για την ταφή των τριών δημοτών ο Δήμος Βόλου ανέλαβε δαπάνη 2.000 ευρώ και τέλεσε τις κηδείες μέσω του γραφείου τελετών «Κωνσταντέλλος Θωμάς» ενώ μετά την παρέλευση τριετίας θα γίνει και δωρεάν εκταφή τους.

Νέα έργα στο τεχνικό πρόγραμμα

Στην πρώτη τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος προχώρησε ο Δήμος Βόλου για την ένταξη δύο έργων μετά την έγκριση της χρηματοδότησής τους από προγράμματα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θάνο Θεοδώρου πρόκειται για τα έργα ανακατασκευής των πεζοδρομίων και βελτίωσης των εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Βόλου.

Η τροποποίηση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Αποστόλης Ριζόπουλος υποστήριξε ότι το τεχνικό πρόγραμμα «είναι φτωχό και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δήμου». «Είναι πρόγραμμα κόψε – ράψε και ράβε – ξήλωνε», είπε χαρακτηριστικά.

Στην εισήγηση της τροποποίησης που έφθασε στα χέρια των δημοτικών συμβούλων δύο ώρες πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αντέδρασε και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» Θανάσης Ακρίβος. «Επιλέγετε τον δρόμο της μοναχικότητας στις αποφάσεις στο όνομα της απόλυτης πλειοψηφίας», ανέφερε διαμαρτυρόμενος για την καθυστέρηση στην εισήγηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου