ΤΟΠΙΚΑ

Καταφύγια αδέσποτων σε κάθε δημοτική ενότητα του Δήμου Βόλου

καταφύγια-αδέσποτων-σε-κάθε-δημοτική-697433

Χώροι φιλοξενίας θα δημιουργηθούν σε σημεία εκτός οικισμών στις περιοχές Νέας Αγχιάλου, Διμηνίου, Α’ ΒΙ.ΠΕ., Ανακασιάς, Πορταριάς, Αγριάς

Στη δημιουργία καταφυγίων αδέσποτων σχεδόν σε κάθε δημοτική ενότητα, προκειμένου να λειτουργούν συμπληρωματικά στο καταφύγιο των Γλαφυρών και να επιλυθεί το οξύ πρόβλημα που παρατηρείται, προχωρά ο Δήμος Βόλου.

Σύμφωνα με τον ειδικό σύμβουλο του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου σε θέματα αδέσποτων Μιχάλη Τακόπουλο, πρόκειται για έξι επιπλέον χώρους που θα λειτουργήσουν σε σημεία εκτός οικισμών στις περιοχές Ν. Αγχιάλου, Διμηνίου, Α’ ΒΙ.ΠΕ., Ανακασιάς, Πορταριάς και Αγριάς.

Πρόκειται για δημοτικά οικόπεδα με εξαίρεση αυτό της Ν. Αγχιάλου που παραχωρήθηκε από ιδιώτη προς τον Δήμο Βόλου προκειμένου να μετατραπεί σε καταφύγιο αδέσποτων. Τα οικόπεδα είναι εμβαδού από ένα έως τρία στρέμματα το καθένα.

«Οι χώροι θα περιφραχθούν, θα διαμορφωθούν προκειμένου κάθε ζώο να έχει στη διάθεσή του όσο φιλοξενείται στο καταφύγιο περί τα 4-6 τ.μ. χώρο δικό του. Τα περιφερειακά καταφύγια θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά στο καταφύγιο των Γλαφυρών, το οποίο ακόμη και μετά την επέκτασή του δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος στον καλλικρατικό Δήμο Βόλου», σημείωσε ο κ. Τακόπουλος.

Στα καταφύγια θα παρέχεται φιλοξενία σε άρρωστα, υπερήλικα, επιθετικά ζώα αλλά και σε κουτάβια που τους τελευταίους μήνες εγκαταλείπονται μαζικά από ασυνείδητους. Θα γίνονται θεραπείες, αποπαρασιτώσεις, τσιπαρίσματα και στειρώσεις και στη συνέχεια θα απελευθερώνονται στο φυσικό τους περιβάλλον.

«Αυτή την περίοδο ετοιμάζεται ο προϋπολογισμός και μόλις δώσει την έγκριση ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, το θέμα θα έρθει προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο και θα δρομολογηθεί», σημείωσε ο κ. Τακόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε πρώτη φάση θα ζητηθεί η συνδρομή των φιλοζωικών ομάδων αλλά και μεμονωμένων εθελοντών φιλόζωων προκειμένου να συνδράμουν στη λειτουργία των καταφυγίων. «Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση, θα αναθέσουμε τη λειτουργία τους σε ιδιώτη», εξήγησε ο κ. Τακόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου