Συνάντηση Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών με τον Κ. Μαραβέγια

Τελευταία ενημέρωση: 2021-02-19, 15:53:37
Συνάντηση Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών με τον Κ. Μαραβέγια

Συνάντηση εργασίας της Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ν.Μαγνησίας με τον Βουλευτή Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνο Μαραβέγια πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Ο πρόεδρος της Ένωσης Βασίλης Τόπας και ο αντιπρόεδρος Χρήστος Λελεντζής επισκέφθηκαν τον Βουλευτή και συζήτησαν θέματα και προβλήματα του κλάδου των περιπτεριούχων - καπνοπωλών, που έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα ειδικά τον τελευταίο χρόνο της πανδημίας του Covid-19.

Ο Βουλευτής συζήτησε διεξοδικά με τους εκπροσώπους της Ένωσης τους προβληματισμούς και τις θέσεις του κλάδου. Τα περίπτερα – καπνοπωλεία δεν έκλεισαν με κρατική εντολή, όμως το κλείσιμο της εμπορικής αγοράς και οι γενικότερες συνθήκες του τελευταίου χρόνου, έφεραν σημαντικές αρνητικές οικονομικές συνέπειες στον κλάδο και ενίσχυσε τον κίνδυνο νέων λουκέτων.

Σε υπόμνημα που κατατέθηκε επισήμως από την Ένωση στον κ. Μαραβέγια αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

[…]  Ζητάμε λοιπόν, μέτρα στήριξης από την Κυβέρνηση για να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις μας και οι οικογένειές μας:

  1. Γενναία μείωση ή διαγραφή παλαιών χρεών σε Φορολογικά και Ασφαλιστικά Ταμεία, Δημοτικά Τέλη και ΔΕΚΟ. Έτσι θα ελαφρύνει το βάρος των υποχρεώσεων με τα τρέχοντα χρέη που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας.
  2. Ετήσια άτοκα δάνεια ύψους έως 20.000€. Είναι επιτακτική ανάγκη η οικονομική ενίσχυση του κλάδου μας για να μπορέσουμε να αναπροσαρμοστούμε, τη στιγμή που ο ΚΑΔ μας δεν συμπεριλήφθηκε καν σε χρηματοδοτήσεις όπως το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ.
  3. Απαλλαγή από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις που συμπεριλαμβάνονται στα τιμολόγια της ΔΕΗ, και το ύψος τους αγγίζει το ½ του συνολικού ποσού.
  4. Απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη για το έτος 2021 με κρατική εντολή.
  5. Μείωση προμηθειών σε συναλλαγές μέσω POS με κρατική παρέμβαση. Οι συναλλαγές μέσω POS αγγίζουν και σε λίγο θα ξεπεράσουν το 80% του συνόλου των συναλλαγών κάθε επιχείρησης. Οι προμήθειες πρέπει να προσαρμοστούν στα Ευρωπαϊκά πρότυπα και στο 0,03% προμήθεια σε κάθε συναλλαγή. […]».
Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
5
=