ΤΟΠΙΚΑ

Φορτοεκφορτώσεις πετρελαίων στο κεντρικό λιμάνι της Σκιάθου!

φορτοεκφορτώσεις-πετρελαίων-στο-κεν-851206

Δυσμενείς εντυπώσεις στους χιλιάδες τουρίστες της Σκιάθου και έντονες ανησυχίες στους καταστηματάρχες της παραλίας προκαλούν οι συνεχόμενες φορτοεκφορτώσεις υγρών καυσίμων του τελευταίου καιρού.
Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια τα γκαζάδικα πλοία χρησιμοποιούν τον κεντρικό προβλήτα του λιμανιού προκειμένου να τροφοδοτήσουν τα βυτιοφόρα οχήματα τα οποία εξυπηρετούν τα πρατήρια υγρών καυσίμων του νησιού.
Το θέαμα των γκαζάδικων πλοίων να ξεφορτώνουν επί ώρες στο ίδιο σημείο όπου αποβιβάζονται οι επισκέπτες του νησιού έχει εκνευρίσει τους καταστηματάρχες, ενώ ένας απ’ αυτούς, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, τονίζει χαρακτηριστικά : «Παλιότερα κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο συνέβη έκρηξη σε λιμάνι της Κρήτης. Αν κάτι τέτοιο συμβεί στο μικρό λιμάνι της Σκιάθου, εκτός του ότι μπορεί να θρηνήσουμε ακόμη και θύματα , αντίο τουρισμός!».
Μέχρι σήμερα, παρά τις προφορικές διαμαρτυρίες κατοίκων, το Λιμενικό Ταμείο δεν έχει πάρει κάποιο μέτρο και ούτε και εκδήλωσε την πρόθεση για κάτι τέτοιο.
Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια στην περιοχή Αη-Γιώργης έχουν κατασκευαστεί οι αναγκαίες υποδομές (σκάλα) προκειμένου να γίνονται οι φορτοεκφορτώσεις σε μια περιοχή όπου δεν ενοχλείται κανείς, αφού δεν υπάρχουν άλλου είδους δραστηριότητες.
Είναι πανθομολογούμενο στο νησί του Παπαδιαμάντη ότι η συγκεκριμένη κατάσταση βλάπτει την εικόνα του νησιού και παράλληλα ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου