ΤΟΠΙΚΑ

Η πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου

η-πορεία-της-υγείας-του-αρχιεπισκόπου-851206

Η αυριανή μέρα είναι σημαντική σχετικά με την εξέλιξη της πορείας της υγείας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλου. Όπως λένε οι θεράποντες ιατροί και άνθρωποι του στενού περιβάλλοντός του, που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή κοντά του, αύριο το αργότερο μεθαύριο, θα γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα της βιοψίας.
Πάντως, μιλώντας χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ άνθρωπος του πολύ στενού περιβάλλοντός του, τόνιζε ότι “μία πρώτη ταχεία βιοψία, την οποία όμως οι γιατροί χαρακτηρίζουν επιφανειακή, ήταν αρνητική ως προς το ενδεχόμενο ύπαρξης νεοπλασματικής νόσου”. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι η χθεσινή ημίωρη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο έγινε σε πολύ καλό κλίμα, αν και οι δύο ιεράρχες τα είπαν οι δυο τους για διάφορα θέματα χωρίς την παρουσία άλλων προσώπων.
Το στοιχείο που δημιουργεί κάποιο προβληματισμό είναι μία παλιά ηπατοπάθεια η οποία ταλαιπωρεί τον Αρχιεπίσκοπο, που όμως σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς θεωρείται αντιμετωπίσιμη και βέβαια πρόκειται για πάθηση που ταλαιπωρεί μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.
Οι άνθρωποι που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή κοντά στον Προκαθήμενο της Ελληνικής Εκκλησίας στον προθάλαμο της Εντατικής του Αρεταίειου, μιλούν για καλή κατάσταση της υγείας του και τονίζουν χαρακτηριστικά ότι και χθες ο Αρχιεπίσκοπος σηκώθηκε και περπάτησε, κάθισε στην πολυθρόνα του δωματίου του και τον άκουσαν να δίνει αρκετές εντολές για διοικητικά θέματα της Εκκλησίας σε στενούς συνεργάτες του.
Εν κατακλείδι οι θεράποντες γιατροί δηλώνουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι αύριο Δευτέρα ο αρχιεπίσκοπος θα βγει από την Εντατική Μονάδα Θεραπείας και θεωρούν κομβικό σημείο της εξέλιξης της υγείας του τα αποτέλεσμα της βιοψίας.
Ο Αρχιεπίσκοπος εκτός από την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια δέχτηκε προχθές την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργου Παπανδρέου και πλήθους πολιτικών από όλες τις παρατάξεις.
Ιδιαίτερα οι πολιτικοί της Μαγνησίας έδωσαν έντονο παρών στο Αρεταίειο νοσοκομείο, αφού ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας επισκέφτηκαν τον Αρχιεπίσκοπο πριν και μετά την εγχείρηση, ενώ οι βουλευτίνες του Νομού κ.κ. Ζέττα Μακρή και Ροδούλα Ζήση απέστειλαν ευχετήρια κάρτα για ταχεία ανάρρωση συνοδευόμενη με λουλούδια.
Το Αρεταίειο επισκέφτηκε και ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης πριν αναχωρήσει για το Κάιρο.
Κοντά στον Αρχιεπίσκοπο από την πρώτη στιγμή βρίσκεται ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής π. Θωμάς Συνοδινός, οι διάκονοι της Αρχιεπισκοπής καθώς και ο Μητροπολίτης Θεόκλητος Κουμαριανός, πλήθος Μητροπολιτών από πολλές Μητροπόλεις της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Πάντως οι επισκέψεις στον Αρχιεπίσκοπο γίνονται με φειδώ και μόνο μετά από έγκριση των γιατρών προκειμένου να αποφευχθεί η πίεση των πολύωρων επισκέψεων από εκατοντάδες προσωπικότητες που θέλουν να συναντήσουν τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Η χθεσινή συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη
Στις 11.40 χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πέρασε το κατώφλι του Αρεταίειου νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Χριστόδουλος.
Ο κ. Βαρθολομαίος συνοδευόταν από το πρωτοσύγκελο Μητροπολίτη Ικονίου Θεόληπτο και τον αρχιγραμματέα αρχιμανδρίτη Ελπιδοφόρο.
Τον συνόδευαν η Υπουργός Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής πατήρ Θωμάς Συνοδινός και ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Μισή ώρα έμεινε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, όπου παραμένει νοσηλευόμενος ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας.
Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι ήταν αδελφικό χρέος του να επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο, καθώς και ο ίδιος ο κ. Χριστόδουλος είχε σπεύσει να τον επισκεφθεί δυο φορές στην ονομαστική εορτή του.
Τόνισε ότι το ηθικό του αρχιεπισκόπου είναι υψηλό, ήταν χαρούμενος και ευδιάθετος και μάλιστα αναφέρθηκαν και σε εκκλησιαστικά θέματα.
Ο κ. Βαρθολομαίος ανέφερε ότι μίλησε με τους θεράποντες ιατρούς και τόνισε ιδιαίτερα πως είναι αισιόδοξοι και σημείωσε ότι ο ίδιος τον εμπιστεύεται στα χέρια του Θεού.
Ο Πατριάρχης εξέφρασε την ευχή να συναντηθούν και πάλι σύντομα υπό καλύτερες συνθήκες.
Ο κ. Βαρθολομαίος έμεινε λίγες ώρες στην Αθήνα, επισκεπτόμενος την αδελφή του και στη συνέχεια αναχώρησε και πάλι για την Κωνσταντινούπολη.
Εν τω μεταξύ η Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με ανακοίνωσή της ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο καλή και ταχεία ανάρρωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου