ΤΟΠΙΚΑ

Τα γλυκά Πηλίου μπορούν να «κατακτήσουν» την Ε.Ε.

τα-γλυκά-πηλίου-μπορούν-να-κατακτήσο-851206

Και όμως… τα γλυκά του Πηλίου μπορούν να κάνουν τη «γλυκιά» διαφορά στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο -όπως τονίστηκε χθες στη 2η μέρα των εργασιών του Πανελλήνιου συνεδρίου Ζαχαροπλαστών που πραγματοποιείται στο Βόλο- είναι να γίνουν ανταγωνιστικά και να διαφημιστούν.
Η καθηγήτρια Αντωνία Τριχοπούλου μιλώντας στο συνέδριο επισήμανε ότι το ελληνικό παραδοσιακό γλυκό θα πρέπει να διεκδικήσει περίοπτη θέση στην αγορά της Ευρωπαϊκής ένωσης, υπογραμμίζοντας ότι “τα γλυκά του κουταλιού που φέρουν τις ρίζες τους στην παραδοσιακή ζαχαροπλαστική του Πηλίου, αλλά και τα άλλα παραδοσιακά είδη ζαχαροπλαστικής απ’ όλη την Ελλάδα, εάν είναι κατάλληλα παρασκευασμένα, με τη σωστή συσκευασία και την αποτελεσματική διαφήμιση, μπορούν να κάνουν τη… γλυκιά διαφορά στις διατροφικές συνήθειες της Ε.Ε.
Η κ. Τριχοπούλου στάθηκε ιδιαίτερα την αξία του παραδοσιακού γλυκού, αναφέροντας ότι αποτελεί αναπόσπαστο κρίκο της Μεσογειακής Διατροφής ως αναπόσπαστου κρίκου της μεσογειακής διατροφικής, έσπευσε ωστόσο να επισημάνει ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στη συχνότητα και την ποσότητα των γλυκών που καταναλώνονται , καθώς η υπερβολικά συχνή και σε μεγάλες ποσότητες κατανάλωση γλυκών οδηγεί στην παχυσαρκία.
«Τα πρωτογενή συστατικά ενός παραδοσιακού ελληνικού γλυκίσματος είναι μεσογειακά προϊόντα και γι’ αυτό το γλύκισμα έχει τη δική του αξία στις διατροφικές μας συνήθειες», τόνισε η κ. Τριχοπούλου, που όταν αναφέρθηκε στη σύγχρονη ζαχαροπλαστική, που παραπέμπει σε γλυκά με βούτυρα, κρέμα γάλακτος και άλλα προϊόντα που δεν συγκαταλέγονται στα αποκαλούμενα υγιεινά, σημείωσε ότι προκαλούνται επιπτώσεις στις διατροφικές μας συνήθειες. «Πρέπει να αντλούμε συνεχώς ιδέες από την ελληνική παράδοση στην κατασκευή των γλυκών που είναι περισσότερο υγιεινή”.
Το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ζαχαροπλαστών χθες συνεχίστηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος στα Μελισσάτικα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που φιλοξενείται στο Βόλο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου