ΤΟΠΙΚΑ

Στα θρανία με μπουφάν

στα-θρανία-με-μπουφάν-372087

Υπολειτουργεί τμήμα της διανομής νερού και η βλάβη αναμένεται να αποκατασταθεί αύριο

Χωρίς θέρμανση παρακολουθούν μάθημα τις τελευταίες ημέρες οι μικροί μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου καθώς σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας παρατηρήθηκε βλάβη στο τμήμα διανομής νερού στο σύστημα της θέρμανσης. Οι μαθητές και οι δάσκαλοι πέρασαν αρκετές μέρες μέσα στο κρύο, ενώ την Πέμπτη η βλάβη θα αποκατασταθεί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιάννης Παπαϊωάννου ενημερώθηκε χθες το πρωί από τον Διευθυντή του σχολείου, από τον οποίο ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόβλημα, επισημαίνοντάς του πως στην περίπτωση που η θέρμανση δεν λειτουργεί καθόλου θα πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, να κλείσει το σχολείο για μία ή δύο μέρες μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά.

Χθες το συνεργείο του Δήμου Βόλου επισκέφτηκε το σχολείο και διαπίστωσε σοβαρή ζημιά στον εγκέφαλο του συστήματος θέρμανσης, η οποία και δεν δεχόταν επιδιόρθωση πάρα μόνο αντικατάσταση.

Οι διαδικασίες κινήθηκαν μέσω της Επιτροπής Παιδείας για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Φώτη Λαμπρινίδη την Πέμπτη θα γίνει η τοποθέτηση του ανταλλακτικού δίνοντας λύση στο πρόβλημα.

Άνοιξαν όλα τα σχολεία

Στο μεταξύ χθες λειτούργησαν όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μαγνησία καθώς τα έντονα φαινόμενα υποχώρησαν. Πάντως και χθες παρατηρήθηκαν αρκετές απουσίες μαθητών, μιας και πολλοί γονείς κράτησαν στο σπίτι τα παιδιά τους καθώς οι θερμοκρασίες ήταν ακόμη χαμηλές.

Σήμερα τα νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου θα ανοίξουν στις 9 το πρωί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου