ΤΟΠΙΚΑ

Χαλυβουργία Ελλάδος: Τηρούμε απαρέγκλιτα όλους τους περιβαλλοντικούς όρους

χαλυβουργία-ελλάδος-τηρούμε-απαρέγκ-710243

«Ουδέποτε έχει διαπιστωθεί κάποια σύνδεση της βιομηχανίας με δυσοσμία», τονίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της

Mε αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν σε δημοσιοποίηση των πρακτικών ελέγχων που διενήργησε κλιμάκιο της Περιφέρειας Μαγνησίας, και αναφέρονται στη Χαλυβουργία Ελλάδος, ανακοίνωση εξέδωσε χθες η εταιρεία δηλώνοντας τα εξής:

1. Η Χαλυβουργία Ελλάδος τηρεί αυστηρά και απαρέγκλιτα όλους τους περιβαλλοντικούς όρους που επιβάλλει η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, και εφαρμόζει ένα προηγμένο και αυστηρό Σύστημα Παρακολούθησης όλων των κρίσιμων περιβαλλοντικών παραμέτρων.

2. Η εταιρεία χρησιμοποιεί αντιρρυπαντική τεχνολογία αιχμής για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ το σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης της εταιρίας είναι πιστοποιημένο από το 2009 από την TUV AUSTRIA HELLAS σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ΕΛΟΤ EN ISO 14001:2015, ενώ παράλληλα, εφαρμόζει πλήρως τις Βέλτιστες Διαθέσιμες Τεχνικές κατά την παραγωγική της διαδικασία, εξασφαλίζοντας έτσι την ορθή περιβαλλοντική της λειτουργία.

3. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών η εταιρεία μας υφίσταται συνεχείς εξονυχιστικούς ελέγχους στις βιομηχανικές της εγκαταστάσεις από τεχνικούς της περιφέρειας συνεπικουρούμενους από ειδικούς επιστήμονες και εργαστήρια με ειδικές συσκευές μετρήσεων. Παρόλα αυτά δεν έχει ποτέ βρεθεί κάτι που να αποδεικνύει επιστημονικά ότι η Χαλυβουργία επιβαρύνει το περιβάλλον ή ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τις οσμές που κατά καιρούς παρατηρούνται στην πόλη του Βόλου.

4. Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα η εταιρεία συνεργάζεται πλήρως με τις Αρχές και έχει απαντήσει αναλυτικά σε όλες τις ανακριβείς και εσφαλμένες υποκειμενικές κρίσεις που γράφτηκαν στις εκθέσεις αυτοψίας. Ταυτόχρονα, η εταιρία συνδράμει τις Αρχές ώστε να πραγματοποιηθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και να τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι η λειτουργία της Χαλυβουργίας δεν επιβαρύνει την ατμόσφαιρα του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου και ότι ουδεμία σχέση έχει με οσμές στην πόλη του Βόλου.

5. Η εταιρία έχει προβεί εγκαίρως σε όλες τις απαραίτητες μελέτες και έχει υποβάλλει εμπρόθεσμα όλα τα απαραίτητα έγγραφα που σχετίζονται με την αδειοδότηση και τη λειτουργία της.

Η Xαλυβουργία Ελλάδος λειτουργεί αδιάλειπτα στο Βόλο από το 1963, χωρίς να έχει αλλάξει η παραγωγική της διαδικασία και ουδέποτε έχει διαπιστωθεί κάποια σύνδεση της Χαλυβουργίας με δυσοσμία, ακόμα και σε εποχές που οι απαιτήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της συγκράτησης των καπναερίων, δεν ήταν τόσο επιτακτικές και αυστηρές. Είναι και για μας απορίας άξιο τί έχει αλλάξει στο Βόλο τα τελευταία χρόνια και παρατηρείται δυσοσμία στην περιοχή, ενώ μάλιστα, η δυσοσμία παρατηρείται πολλές φορές σε χρόνο που το χαλυβουργείο είναι διαπιστωμένα εκτός λειτουργίας.

Σημειώνουμε, ότι όλα τα παραπάνω είναι γνωστά στις αρχές και την Περιφέρεια, η οποία διενεργεί περαιτέρω λεπτομερείς επιστημονικούς ελέγχους σε εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να βρεθεί η πραγματική προέλευση του προβλήματος. Στους ελέγχους αυτούς είμαστε και θα παραμείνουμε αρωγοί, καθώς η προστασία του περιβάλλοντος και η ευημερία της τοπικής κοινωνίας παραμένουν για εμάς βασικές προτεραιότητες από την αρχή της λειτουργίας μας στην περιοχή του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου