ΤΟΠΙΚΑ

Νέα “απρέπεια” από τον Περιφερειάρχη

νέα-απρέπεια-από-τον-περιφερειάρχ-851206

Νέα απρέπεια σε βάρος των θεσμοθετημένων φορέων της Μαγνησίας επιχειρήθηκε χθες για μία ακόμη φορά από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Φ. Γκούπα, κατά τη διάρκεια των τελετών έναρξης του Ινστιτούτου Βιοϊατρικής και του Πόλου Καινοτομίας Θεσσαλίας στη Λάρισα από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα.
Τη Μαγνησία στις δύο παραπάνω εκδηλώσεις το Νομάρχη που απουσίαζε στην Αθήνα τον εκπροσώπησαν τρεις Αντινομάρχες και πιο συγκεκριμένα οι κ.κ. Ηλίας Ξηρακιάς, Νίκος Ντίτορας και Ντία Βουβαλούδη.
Στο δρόμο της επιστροφής οι κ.κ. Ξηρακιάς και Ντίτορας και αφού προηγουμένως, ήλθαν σε συνεννόηση και με τον Νομάρχη Μαγνησίας, τηλεφώνησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και κατήγγειλαν το νέο “πολιτικό ολίσθημα του κ. Γκούπα, που φαίνεται να λειτουργεί, όπως υπογράμμισαν, σαν κομματικός υπάλληλος της Ρηγίλλης και όχι ως εντεταλμένος της Κυβέρνησης για την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής κάτω από πνεύμα ισονομίας και ισοτιμίας προς όλους”.
Όπως υποστήριξαν στις δηλώσεις τους οι δύο Αντινομάρχες κατά την εκδήλωση για τον Πόλο Καινοτομίας ο Αντινομάρχης Μαγνησίας Ηλίας Ξηρακιάς κοινοποίησε την πρόθεσή του προς τον συντονιστή της εκδήλωσης κ. Παππή, να απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό προς τους παριστάμενους. Όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι της ΝΑΜ, μόλις έγινε αντιληπτή η κίνηση του κ. Ξηρακιά, ο παρευρισκόμενος δύο καθίσματα παραπέρα στις θέσεις του προεδρείου, περιφερειάρχης Θεσσαλίας, έκανε νεύμα στον υφιστάμενό του, κρατικό υπάλληλο κ. Παππή, για τη μη αποδοχή του αιτήματος των εκπροσώπων της Μαγνησίας.
Οι κ.κ. Ξηρακιάς και Ντίτορας κατήγγειλαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν οι κ.κ. Κατσαρός και Τζανακούλης, Νομάρχης και Δήμαρχος Λάρισας αντίστοιχα, που πρόσκεινται στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ενώ απουσίαζαν εκπρόσωποι από τους υπόλοιπους Νομούς, αν και όπως λένε κατά την εκδήλωση ακούστηκαν “διθυραμβικοί ύμνοι για τους πρώην νομάρχες Μαγνησίας και Καρδίτσας κ.κ. Πρίντζο και Αναγνωστόπουλο”, όχι όμως και για τους νυν Νομάρχες των δύο Νομών.
Πιο οξύς στις δηλώσεις του ήταν ο κ. Ντίτορας, ο οποίος στο διάλειμμα της εκδήλωσης πλησίασε τον περιφερειάρχη και του επεσήμανε πως η κίνησή του “ήταν πολιτικό unfair» κατά της Μαγνησίας”. Θεωρούσα, πρόσθεσε ο κ. Ντίτορας απευθυνόμενος προς τον Περιφερειάρχη, ότι όλοι όσοι υποστήριζαν για τη συμπεριφορά σας ήταν υπερβολικοί στους χαρακτηρισμούς τους. Φοβάμαι, κατέληξε, πως μετά το σημερινό συμβάν, μάλλον έχουν δίκαιο, όσοι το υποστηρίζουν”.
Τη συμπεριφορά του περιφερειάρχη στηλίτευσαν οι τρεις Αντινομάρχες και προς τους υπόλοιπους επίσημους της εκδήλωσης, προεξάρχοντος του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Δημήτη Σιούφα.

Ο κ. Σιούφας
Ο Δ. Σιούφας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι αυξήθηκαν οι βασικοί δείκτες καινοτομίας και ότι ο περιφερειακός πόλος καινοτομίας αποτελεί μια σύνθετη πρωτοβουλία, που στόχο έχει να δημιουργήσει απτά αποτελέσματα, εμπλέκοντας στο στρατηγικό της σχεδιασμό μια σειρά δράσεων. Τις δράσεις αυτές παρουσίασαν αναλυτικά οι λοιποί ομιλητές της εκδήλωσης.
Ο Υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι καινοτομικά προϊόντα για την περιφέρεια Θεσσαλίας δεν μπορεί να είναι άλλα, παρά εκείνα που προέρχονται από τον τομέα των βιοκαυσίμων, των τροφίμων και της κλωστοϋφαντουργίας.
Νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης εγκαινίασε και βιοϊατρικό ινστιτούτο στη Λάρισα, το οποίο αποτελεί μέλος του περιφερειακού πόλου καινοτομίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου