ΤΟΠΙΚΑ

Μένει χωρίς καθαριότητα απο τον περασμένο Αυγουστο!

μένει-χωρίς-καθαριότητα-απο-τον-περασ-373229

Εντονη είναι η αντίδραση των εργαζομένων στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς έχουν να δουν καθαρίστρια από την 1η Αυγούστου του 2011 ! Χθες οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στο γραφείο του αντιπρύτανη κ. Μιχάλη Ζουμπουλάκη ζητώντας την άμεση εξεύρεση λύσης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Ζήτημα δημόσια υγείας θέτουν οι εργαζόμενοι στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οι οποίοι έχουν να δουν καθαρίστρια στο κτήριο από την 1η Αυγούστου 2011, όταν διεκόπησαν σχεδόν όλες οι εργολαβίες καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Από τον Αύγουστο οι εργαζόμενοι προσπαθούν από μόνοι τους να κρατήσουν με οποιοδήποτε τρόπο καθαρούς τους χώρους της Βιβλιοθήκης, όμως παρά τις δικές τους προσπάθειες αυτό στέκεται αδύνατο.

Μάλιστα εδώ και μήνες οι τουαλέτες για το κοινό είναι κλειστές, ενώ αραιά και που έρχεται στη Βιβλιοθήκη μία καθαρίστρια που εργάζεται στο κτήριο Παπαστράτος για να βοηθήσει την κατάσταση.

Χθες οι εργαζόμενοι της Βιβλιοθήκης βρέθηκαν στο γραφείο του αντιπρύτανη κ. Μιχάλη Ζουμπουλάκη εκθέτοντάς του το πρόβλημα και ζητώντας να παρθούν άμεσες λύσεις. Ο κ. Ζουμπουλάκης ήταν γνώστης του προβλήματος και ανέφερε πως όλη αυτή η αναστάτωση προκλήθηκε καθώς το Πανεπιστήμιο δεν μπορούσε να αποπληρώσει τους εργολάβους, οι οποίοι με τη σειρά τους έλυσαν τη συνεργασία τους με το Ίδρυμα.

Από τη στιγμή όμως που έγινε αυτό, το Πανεπιστήμιο εξαιτίας των έντονων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει δεν μπόρεσε να συνάψει νέες συμβάσεις και αναμένει την ενεργοποίηση της Εταιρίας για τη Διαχείριση της Περιουσίας έτσι ώστε να μπορέσει να προσλάβει μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα τόσο της Βιβλιοθήκης, όσο και της Γεωπονικής Σχολής στο Φυτόκο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου