ΤΟΠΙΚΑ

Είμαστε πίσω στις στρατηγικές για τις ΜΜΕ

είμαστε-πίσω-στις-στρατηγικές-για-τις-851206

Διακριτές πολιτικές που θα ενθαρρύνουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νομοθετικές ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητά τους ζητά η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ελλάδος.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος που βρίσκεται από χθες στο Βόλο για το Πανελλήνιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ζαχαροπλαστών έθεσε το πλαίσιο, εμφανώς προβληματισμένος για το καθεστώς που ισχύει στην Ελλάδα, που όπως τόνισε βρίσκεται πολύ πίσω σε σχέση με την Ευρώπη των 25 σε πολιτικές υπέρ των μικρών και πολύ μικρών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
“Είμαστε πίσω ως χώρα σε λογικές, στρατηγικές για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, επισήμανε ο κ. Ασημακόπουλος, με αφορμή και την παρουσίαση της Χάρτας για τις ΜΜΕ στο Βερολίνο πριν από λίγες μέρες.
Στην Ευρώπη, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος, αυτήν την περίοδο κάθε νομοθέτημα εξετάζεται πρώτα για τις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει στις μικρές επιχειρήσεις.
Εξετάζονται επίσης τα μέτρα που υιοθετούνται ακόμη και στην πρώτη περίοδο εφαρμογής τους, πράγμα στο οποίο στην Ελλάδα υστερούμε.
Χρειάζονται διακριτές πολιτικές για τις ΜΜΕ, εκτίμησε ο κ. Ασημακόπουλος, που ερωτηθείς για το Ασφαλιστικό παρατήρησε ότι στην Ελλάδα “οι επαγγελματοβιοτέχνες δουλεύουν περισσότερο και συνταξιοδοτούνται αργότερα”, καθώς στην υπόλοιπη Ευρώπη το όριο συνταξιοδότησης κινείται στα 60 και εμμέσως πλην σαφώς τάχθηκε υπέρ της μείωσης των ορίων.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι εξαιτίας των αντιδράσεων του κλάδου τελικά αποφεύχθηκε η μεταρρύθμιση που είχε στόχο να μειώσει τις συντάξεις των παλαιών ασφαλισμένων κατά 30 και 40%.
“Δυστυχώς το ασφαλιστικό στην Ελλάδα διεξάγεται με όρους προπαγάνδας, σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ, δημιουργεί ανασφάλεια και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.
Δεν αντιμετωπίζει τα μεγάλα προβλήματα των ασφαλιστικών ταμείων που είναι η διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων και των αποθεματικών αλλά και η διοικητική διαχείριση.
Τα ταμεία, σύμφωνα με τον κ. Ασημακόπουλο, χρειάζονται μεγαλύτερη αυτονομία και λιγότερη θεματοκρατία.”
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ζαχαροπλαστών κ. Μανώλης Κότσικας από την πλευρά του αναφέρθηκε στη θεματολογία του συνεδρίου που έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα πάνω σε επιστημονικά θέματα υγιεινής, μάρκετινγκ και οργάνωσης των επιχειρήσεων.
“Εμείς προσπαθούμε διαχρονικά να αναβαθμίσουμε τον κλάδο μας και να ανταποκριθούμε στα νέα δεδομένα, επισήμανε ο κ. Κότσικας, υπογραμμίζοντας ότι είναι ανάγκη να προσαρμοστούμε στη νέα εποχή, έχουν αλλάξει οι συνθήκες, η νομοθεσία διαρκώς τροποποιείται, ο καταναλωτής είναι απαιτητικός και πρέπει οι επαγγελματίες του κλάδου να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί για να σταθούν ευκολότερα στην αγορά.
Την ικανοποίησή του τέλος διότι το συνέδριο γίνεται για δεύτερη φορά στο Βόλο εξέφρασε ο κ. Γιάννης Πουλής, πρόεδρος Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Ν. Μαγνησίας.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης στα Μελισσάτικα από τις 9 το πρωί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου