Έρευνα για το νερό στο Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-13, 21:10:27
Έρευνα   για  το νερό  στο Βόλο

Από  το Δίκτυο  ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

Η πόλη του Βόλου συγκαταλέγεται στα 11 μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, στα οποία υλοποιείται η μεγάλη και καινοτόμος, για τα ελληνικά δεδομένα, έρευνα του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS «Απο – Τιμώντας το Νερό». Η εν λόγω έρευνα έχει σαν στόχο τη διερεύνηση και αξιολόγηση της σχέσης των νεοελλήνων με τον πολύτιμο αυτό φυσικό πόρο στο επίπεδο της οικιακής χρήσης, αλλά ταυτόχρονα και την έμμεση ευαισθητοποίησή τους πάνω σε κρίσιμα θέματα για την προστασία και διατήρηση των υδατικών πόρων, όπως η εξοικονόμηση στο σπίτι, η επαναχρησιμοποίηση κ.ά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που ολοκληρώνεται τέλος Φεβρουαρίου, θα ανακοινωθούν την 22η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό και θα αποτελέσουν τη βάση για την περαιτέρω συνέχιση της πρωτοβουλίας που θα λειτουργήσει διπολικά, με εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους φορείς.

Mε  ανακοίνωσή του  το  Δίκτυο  κάνει  έκκληση   στους   βολιώτες  να συμμετάσχουν   στην προσπάθεια  για τη μέγιστη δυνατή διάχυση της έρευνας, η οποία, όπως  σημειώνεται,  είναι καθοριστική και θα συμβάλλει σημαντικά στην εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.» Θα ήταν, προστίθεται  στην ανακοίνωση του  Δικτύου, εξαιρετικά επιβοηθητική για μας η ηλεκτρονική ανάρτηση της έρευνας www.medsos.gr/erevnanero (εφόσον διαθέτετε ιστοσελίδα) ή ακόμα και η αναφορά της έρευνας από το μέσο σας. Όσο περισσότεροι πολίτες του Βόλου συμμετάσχουν στην έρευνα, τόσο πιο αντιπροσωπευτικό θα είναι το δείγμα της πόλης, και κατ’επέκταση η αποτίμηση και αξιολόγηση των τοπικών προβλημάτων πάνω στην οικιακή χρήση του νερού, και θα είναι δυνατή η παρουσίαση των αποτελεσμάτων. «Εάν το δείγμα δεν είναι επαρκές δεν θα είναι εφικτή η εξαγωγή ασφαλών αποτελεσμάτων», καταλήγει  η ανακοίνωση   του  Δικτύου  Μεσόγειος  SOS.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
8
=