ΤΟΠΙΚΑ

…και αποστάσεις Ροδούλας και Καρτάλη

και-αποστάσεις-ροδούλας-και-καρτάλη-851206

Στον αντίποδα, στο στρατόπεδο των στελεχών του τοπικού ΠΑΣΟΚ είχαμε διαφοροποιήσεις, έστω και με εύσχημο τρόπο, καθώς με δηλώσεις τους η κ. Ροδούλα Ζήση και ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Κ. Καρτάλης δεν φαίνεται να συμμερίζονται την αισιοδοξία της ΝΑΜ.
Είναι αδιανόητο λέει η κ. Ροδούλα Ζήση “να δίδεται χρονοδιάγραμμα από μία μεγάλη βιομηχανία για μέτρα που έπρεπε να ληφθούν χθες”, ενώ και ο Κ. Καρτάλης από την πλευρά του επισημαίνει ότι “ δεν είναι σύμμαχος για την τοπική κοινωνία ο χρόνος που ζητά η εταιρία .“
Η Ροδ. Ζήση
Προτροπή να τεθούν πιο αυστηρά κριτήρια από τη νομαρχιακή αρχή προς την τσιμεντοβιομηχανία της ΑΓΕΤ για την προάσπιση του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα της δημόσιας υγείας, απηύθυνε με χθεσινές της δηλώσεις η βουλευτής Μαγνησίας Ροδούλα Ζήση.
Η κ. Ζήση, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με επιστολή της προς την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση η εταιρία για τον περιβαλλοντικό εκσυγχρονισμό του εργοστασίου, εμμέσως πλην σαφώς τις χαρακτήρισε ανεπαρκείς.
Μέτρα τώρα και όχι με ορίζοντα πενταετίας ή δεκαετίας, είναι η άποψη της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, η οποία ξεκαθάρισε ότι «καλή η ανάπτυξη και η απασχόληση, αλλά πρώτο μέλημα πρέπει να αποτελεί η ποιότητα ζωής».
Σύμφωνα με την κ. Ζήση, εάν η ανάπτυξη δεν σχεδιάζεται με γνώμονα την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής, τότε είναι κενή περιεχομένου.
Η ίδια χαρακτήρισε αδιανόητο στον 21ο αιώνα μεγάλες βιομηχανίες και επιχειρήσεις να ζητούν πίστωση χρόνου και να δίνουν χρονοδιαγράμματα μεγάλου ορίζοντα, «ενώ θα περίμενε κανείς να μας πουν ότι είναι έτοιμοι από χθες…».
Δεν δικαιολογείται, τόνισε η βουλευτής, μία μεγάλη βιομηχανία να δηλώνει παρούσα στις νέες τεχνολογίες και να μην έχει την ετοιμότητα να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων για το Βόλο και τη Μαγνησία μέσα σε ένα εξάμηνο. «Ιδίως όταν η ροή έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις», όπως είπε.
Η βουλευτής τόνισε ότι πρέπει να διεκδικήσει η ΝΑΜ να ενταχθούν στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων της ΑΓΕΤ οι δεσμεύσεις για το πετ-κοκ, τη χρήση φυσικού αερίου και την εγκατάσταση υβριδικών φίλτρων.
«Στη μελέτη θα πρέπει να τεθούν πιο αυστηρά κριτήρια από τη νομαρχιακή αρχή. Αυτή είναι η δική μου παρότρυνση.
Διότι σε πέντε χρόνια δεν ξέρουμε τι θα μετράμε τελικά. Το είδος του φίλτρου που θα έχει έρθει ή τις ασθένειες και τους θανάτους που θα έχουν προκύψει από τη μόλυνση του περιβάλλοντος, η οποία για τη Μαγνησία έχει «χτυπήσει καμπανάκι» εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε η κ. Ζήση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου