ΤΟΠΙΚΑ

Ο κορονοϊός χτύπησε και τον Ξενώνα «Φιλύρα»

ο-κορονοϊός-χτύπησε-και-τον-ξενώνα-φι-771390

Τρόφιμος και νοσηλεύτρια του Ξενώνα βρέθηκαν θετικοί στον COVID – 19

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στον Ξενώνα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Φιλύρα» του Νοσοκομείου Βόλου καθώς διαγνώστηκαν δύο θετικά κρούσματα κορονοϊού. Το ένα αφορά σε τρόφιμο της δομής και το δεύτερο σε νοσηλεύτρια. Μόλις επιβεβαιώθηκαν τα δύο κρούσματα δόθηκε εντολή να διενεργηθούν rapid tests σε όλους, τροφίμους και προσωπικό. Στον «Φιλύρα» απασχολούνται καθημερινά οκτώ άτομα προσωπικό, μεταξύ των οποίων νοσηλεύτριες, εργοθεραπεύτρια, βοηθοί νοσηλευτές μαζί με τον επιστημονικά υπεύθυνο ψυχίατρο, ενώ αυτή την περίοδο διαμένουν στον Ξενώνα 12 άτομα με διάφορα ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δομή είναι «κλειστή». Δεν επιτρέπεται δηλαδή επισκεπτήριο, ενώ λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας που συνοδεύουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΣΥ, με βάση τις αποφάσεις του ΕΟΔΥ, για αυτό και προκαλεί εντύπωση πως «τρύπωσε» ο κορονοϊός. Το γεγονός όπως είναι φυσικό έχει ανησυχήσει τις υγειονομικές αρχές του Αχιλλοπούλειου, καθώς φοβούνται τυχόν διασπορά.

Η νοσηλεύτρια που νόσησε βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι της, ενώ ο τρόφιμος σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονταν να μεταφερθεί στην Κλινική COVID-19 για παρακολούθηση. Επίσης έγινε απολύμανση όλου του Ξενώνα. Μέχρι αργά το μεσημέρι είχαν υποβληθεί σε rapid tests όλοι όσοι βρίσκονται και χρησιμοποιούν το κτίριο. Το γεγονός ότι είναι αρνητικοί είναι ενθαρρυντικό, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της δομής που ρωτήθηκαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Υπογραμμίζεται πως ο Ξενώνας φιλοξενεί άτομα με ψυχικές διαταραχές (20 ως 60 ετών) και στόχος της λειτουργίας του είναι να προσφέρει στους φιλοξενούμενους υψηλή ποιότητα σωματικής και ψυχικής υγείας, συμμετοχή σε δραστηριότητες καθημερινής ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, σχεδιασμός συνεργασίας με την οικογένεια και την κοινότητα και συντονισμού της συνεργασίας μ΄ άλλες υπηρεσίες.

Αρνητικά τα τεστ στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Τέλος, σημειώνεται πως το περασμένο Σάββατο 23/01/2021 έγιναν 26 rapid tests στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και ήταν όλα αρνητικά. Στη ΜΤΝ διενεργούνται κάθε εβδομάδα προληπτικά rapid tests, σε νεφροπαθείς και προσωπικό, καθώς πρόκειται για ένα ευαίσθητο τμήμα το οποίο κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας «λαβώθηκε», με αποτέλεσμα οι έλεγχοι πλέον να έχουν πυκνώσει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου