ΤΟΠΙΚΑ

Πλοίο…γεμάτο σαλμονέλα στο λιμάνι του Βόλου

πλοίογεμάτο-σαλμονέλα-στο-λιμάνι-το-851206

Σαλμονέλα… μετέφερε πλοίο που κατέπλευσε στο Βόλο. Έλεγχοι του Περιφερειακού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου Κεντρικής Ελλάδας εντόπισαν σαλμονέλα σε σουσάμι, που είχε εκφορτώσει και μετέφερε πλοίο προερχόμενο από την Αιθιοπία.
Το πλοίο μετέφερε συνολικά πενήντα τόνους σουσάμι και σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου εντοπίστηκε σαλμονέλα.
Το φορτίο, που μετά την εκφόρτωση στο λιμάνι του Βόλου μεταφέρθηκε σε εργοστάσιο άλλης θεσσαλικής πόλης, κρίθηκε επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και δεσμεύτηκε.
Τα αποτελέσματα των αναλύσεων εκδόθηκαν χθες το μεσημέρι. Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Περιφερειακού Κέντρου, το οποίο εκτός των άλλων ενεργειών ενημέρωσε την αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ύποπτο, στο μεταξύ, για ύπαρξη σαλμονέλας θεωρείται και δεύτερο φορτίο με σουσάμι, που μεταφέρθηκε επίσης από την Αιθιοπία. Πρόκειται για μεγαλύτερη ποσότητα και συγκεκριμένα 170 τόνων.
Το δεύτερο φορτίο βρίσκεται σε προσωρινή δέσμευση έως ότου εκδοθούν τα αποτελέσματα των αναλύσεων δειγμάτων που έχουν ληφθεί από το Περιφερειακό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου.
Τα αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Το σουσάμι επρόκειτο να μεταποιηθεί στη θεσσαλική βιομηχανία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου