ΤΟΠΙΚΑ

Τηλεδιάσκεψη της Κ. Παπανάτσιου με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων Μαγνησίας

τηλεδιάσκεψη-της-κ-παπανάτσιου-με-εκπ-772043

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε η αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και βουλευτής Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου με εκπροσώπους του ερασιτεχνικού αθλητισμού της Μαγνησίας, με τους οποίους και συζήτησε το τρόπο λειτουργίας των συλλόγων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές λόγω της Πανδημίας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΓΣ Βόλου Αντώνης Χιώτης, ο Πρόεδρος της ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου κ. Στέργιος Φάτσης, ο Γενικός Γραμματέας του ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου κ. Μουρτζίνος Δημήτρης, ο διεθνής προπονητής κολύμβησης του ΟΕΑΝΑΒ κ. Κατσικόπουλος Βασίλης, ο γραμματέας του ΝΟΒΑ κ. Καλλιώρας Χρήστος, ο γυμναστής και προπονητής ποδοσφαίρου της Δήμητρας Ευξεινούπολης κ. Ανδρωνάς Μιχάλης και το μέλος του ΓΣ Αλμυρού κ. Μελέτης Ιωάννης.

Από τη συζήτηση αναδείχθηκε η άμεση ανάγκη έναρξης λειτουργίας των αθλητικών σωματείων, με όρους ασφάλειας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τονίστηκε η ακατανόητη πτυχή των υγειονομικών μέτρων από πλευράς Πολιτείας, η οποία επιτρέπει τον συνωστισμό 25 μαθητών σε κλειστές σχολικές αίθουσες, απαγορεύοντας ωστόσο την οργανωμένη άθληση σε εξωτερικούς χώρους, διακυβεύοντας το μέλλον του αθλητισμού. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων ανέφεραν επίσης ότι η οικονομική στήριξη των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων είναι ανύπαρκτη, από πλευράς πολιτείας, ενώ τόνισαν ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, αν δεν ανοίξει άμεσα, κινδυνεύει να χαθεί αφού η μόνη πηγή στήριξης και βοήθειας είναι οι οικογένειες των μικρών αθλητών.

Η κ. Παπανάτσιου από την πλευρά της παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για την επανεκκίνηση του αθλητισμού στη χώρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου