ΤΟΠΙΚΑ

Κοσμοσυρροή στο εμπορικό κέντρο Βόλου χθες Κυριακή

κοσμοσυρροή-στο-εμπορικό-κέντρο-βόλο-772429

Ανοιχτά ήταν χθες Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα στον Βόλο, στο πλαίσιο των εκπτώσεων που κυμαίνονται σε υψηλά ποσοστά, με τους εμπόρους να προσπαθούν να καλύψουν μέρος των οικονομικών επιπτώσεων που προκάλεσε το παρατεταμένο lockdown.

Από τη δική τους πλευρά, οι Βολιώτες έσπευσαν στην αγορά να επωφεληθούν των μεγάλων προσφορών, ενώ βρήκαν την ευκαιρία για βόλτα στο κέντρο και μάλιστα με καλές καιρικές συνθήκες.

Στην πιο κεντρική εμπορική οδό, στην Ερμού, στον Βόλο, καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και μέχρι το κλείσιμο των καταστημάτων επικράτησαν εικόνες κοσμοσυρροής.

Στην πλειοψηφία τους οι καταναλωτές φορούσαν τις προστατευτικές μάσκες, ανέμεναν τη σειρά τους έξω από τα εμπορικά καταστήματα, τα οποία τηρούν ευλαβικά τα μέτρα, όμως δεν έλειψε ο συνωστισμός στους δρόμους, αλλά και ουρές κυρίως μπροστά από καταστήματα μεγάλων αλυσίδων.

Αστυνομικοί προχώρησαν, στο μεταξύ, σε ελέγχους για να επιβεβαιώσουν ότι όντως όσοι κάνουν αγορές τηρούν αυστηρά τη χρονική προθεσμία των δύο ωρών μέχρι να ολοκληρώσουν τα ψώνια τους.

Παρόμοιες εικόνες επικράτησαν χθες στα εμπορικά κέντρα όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας, οδηγώντας τους ειδικούς να προειδοποιήσουν για άλλη μια φορά ότι απαιτείται μέτρο και ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να αποφύγουμε ενδεχόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, τον κώδωνα του κινδύνου για τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε το σαββατοκύριακο σε εμπορικούς δρόμους έκρουσε χθες ο γ.γ Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης, δηλώνοντας στον ΣΚΑΪ πως θα είναι καταστροφικό για όλους ένα τρίτο αυστηρό απαγορευτικό.

«Πρέπει ο καθένας να δείξει αυτοπειθαρχία, να σεβαστεί τον εαυτό του. Μην νομίζει ότι με τα επαναλαμβανόμενα SMS κοροϊδεύει το κράτος, τον εαυτό του κοροϊδεύει» τόνισε κ. Σταμπουλίδης, αναφερόμενος σε περιπτώσεις πολιτών που διαγράφουν το μήνυμα που έχουν στείλει από το κινητό τους για να κερδίσουν χρόνο.

Ανέφερε ότι τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά έκτος από σήμερα και την ερχόμενη Κυριακή. Σημείωσε ότι υπάρχει δυναμική στην αγορά και η αύξηση πωλήσεων, κυρίως σε υποδήματα και ρούχα ξεπερνάει το 30%.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης σχολίασε ότι αν χρειαστεί θα πρέπει να μπει κόφτης στο SMS, καθώς δεν μπορεί να βγαίνει ο κόσμος τρεις και τέσσερις φορές δίωρα. «Θα πρέπει να μπει κόφτης, αν γίνει κατάχρηση που βγαίνει από τον σχεδιασμό της επιτροπής» διευκρίνισε.

Οπως ανέφερε ο κ. Δερμιτζάκης για την κοσμοσυρροή στα καταστήματα «καταλαβαίνω την ψυχολογική πίεση του κόσμου, δεν πρέπει να μας πιάσει πανικός. Αυτό που είναι αισιόδοξο είναι ότι ο κόσμος φορούσε σχεδόν 100% μάσκα, κάτι που δεν το είχαμε δει παλιότερα. Τηρούνταν σχεδόν 100% τα μέτρα στα καταστήματα, αλλά θα ήταν καλό ο κόσμος να φεύγει όταν βλέπει συνωστισμό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου