ΤΟΠΙΚΑ

Μαίνεται ο άγριος πόλεμος στο Αλιβέρι 

μαίνεται-ο-άγριος-πόλεμος-στο-αλιβέρ-772579

Γιγαντιαία κινητοποίηση της Αστυνομίας Μαγνησίας, με 25 νέες προσαγωγές και τουλάχιστον έξι συλλήψεις

Σε ατελείωτο ανθρωποκυνηγητό, αλλά και στη λήψη εκτεταμένων μέτρων για την αποτροπή σοβαρότερων επεισοδίων, οδηγήθηκε χθές σχεδόν σύσσωμη η δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, μετά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατούσε στη συνοικία του Αλιβερίου.

Το επεισόδιο που προκλήθηκε προχθες ανάμεσα σε δύο οικογένειες, και υποστηρικτές τους εκατέρωθεν, για την ιδιοκτησία ενός οικοπέδου συνεχίστηκε χθες Κυριακή και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση. Στο «πεδίο της μάχης», στο Αλιβέρι της Ν. Ιωνίας, κατέφθασαν και ενισχύσεις από άλλες πόλεις…

Η υπόθεση που έδειχνε να εξελίσσεται σε “βεντέτα” κράτησε επί ποδός από το πρωί τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις, όταν στον Βόλο άρχισαν να φτάνουν Ρομά από άλλες περιοχές και κυρίως από τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και την Καρδίτσα. Ενταση και άγριοι καβγάδες αρχικά, αλλά και άσκοποι πυροβολισμοί που ακούστηκαν στη συνέχεια, προκαλώντας τρόμο και ταραχή στις γύρω περιοχές, προκάλεσαν συναγερμό στην Αστυνομία.

Μέχρι το απόγευμα στη συνοικία του Αλιβερίου είχε συγκεντρωθεί μεγάλο πλήθος που προσπαθούσε να λύσει τη διαφορά, η οποία προκάλεσε «εμφύλιο» σε μέλη της ίδιας οικογένειας.

Σε άλλη περίπτωση, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, έσπευσαν από άλλες περιοχές προκειμένου να ενισχύσουν τη μία από τις δύο αντίπαλες πλευρές και να συμμετέχουν στη σύγκρουση.

Η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα έκρυθμη, ενώ τα επεισόδια χαρακτηρίζονταν από ιδιαίτερη αγριότητα σε ορισμένες στιγμές. Το σκηνικό επικράτησε μέχρι αργά το βράδυ και οι κάτοικοι της συνοικίας παρέμεναν έξω από τα σπίτια τους, παρακολουθώντας τις εξελίξεις, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξέφευγαν από τα όρια.

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, η Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε σε τουλάχιστον 25 προσαγωγές και σε τουλάχιστον έξι συλλήψεις.

Σε φαρ-ουέστ από χθες

Υπενθυμίζεται ότι οι σκηνές φαρ ουέστ ξεκίνησαν να εκτυλίσσονται από το πρωί του Σαββάτου στο Αλιβέρι. Για το άγριο επεισόδιο, στη διάρκεια του οποίου βγήκαν καραμπίνες, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί, ανακρίθηκαν την πρώτη ημέρα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου δέκα άτομα και συνελήφθησαν πέντε.

Αμεσα κινητοποιήθηκε ισχυρή δύναμη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου για τον έλεγχο της κατάστασης και τη σύλληψη των υπαιτίων. Ομως, το επεισόδιο δεν σταμάτησε εκεί. Ακούγοντας τις σειρήνες των περιπολικών, οι Ρομά επιβιβάστηκαν σε ΙΧ για να διαφύγουν και καταδιώχτηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο αποπειράθηκαν να διαφύγουν μέσω της παλαιάς εθνικής οδού με κατεύθυνση προς Λάρισα αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ομως στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας είχε ηχήσει συναγερμός. Η περιπετειώδης καταδίωξη των Ρομά έληξε με την ακινητοποίηση 12 συνολικά ατόμων στην περιοχή του Πλατύκαμπου Λάρισας.

Οι συμμετέχοντες στο επεισόδιο οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου προκειμένου για να εξηγήσουν τι συνέβη. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν τις κυνηγετικές καραμπίνες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου