ΤΟΠΙΚΑ

Γηροκομείο Καναλίων: Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

γηροκομείο-καναλίων-είμαστε-σε-κατάσ-772669

Σε αυξημένη επιφυλακή συνεχίζουν να βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές κεντρικά, αλλά και στη Μαγνησία, γύρω από τις ανησυχητικές εξελίξεις στο Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων, όπου στη διάρκεια δύο δειγματοληπτικών ελέγχων από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, χθες και προχθές, 35 συνολικά άτομα (τρόφιμοι και προσωπικό) διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 37 τροφίμων και 11 εργαζομένων διαγνώστηκαν 28 τρόφιμοι και 7 εργαζόμενοι θετικοί στον covid-19. Από το σύνολο των θετικών κρουσμάτων των τροφίμων, 11 εξ αυτών νοσηλεύονται στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ το σύνολο των εργαζομένων που διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Μετά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με λοιμωξιολόγους και στελέχη του ΕΟΔΥ, σήμερα Κυριακή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του Ιδρύματος, με τη συμμετοχή κλιμακίου γιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και του θεράποντος ιατρού του Ιδρύματος, με σκοπό την άμεση στήριξη εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου στη συνεχή ιατρική παρακολούθηση των ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της διεύθυνσης του Γηροκομείου Καναλίων ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες από τον ΕΟΔΥ οδηγίες αξιολόγησης της κατάστασης της υγείας των τροφίμων και τα εφαρμοζόμενα θεραπευτικά μέτρα έχουν υποδειχθεί από την αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ.

Όπως ενημερώνει, από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκαν τα αποτελέσματα έγιναν άμεσες ενέργειες και συγκεκριμένα το Γηροκομείο τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενεργοποιήθηκε ο προβλεπόμενος από τον ΕΟΔΥ απαραίτητος μηχανισμός αντιμετωπίσεως της καταστάσεως σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο, ενώ έγινε διαχωρισμός των τροφίμων σε δωμάτια θετικών και αρνητικών στον covid-19.

Τηλεδιάσκεψη με τον ΕΟΔΥ

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή λοιμωξιολόγων και υπευθύνων του ΕΟΔΥ, με σκοπό την αξιολόγηση της κατάστασης και την άμεση λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπισή της. Επιπλέον το μεσημέρι Επόπτης Υγείας επισκέφτηκε το Ίδρυμα, πραγματοποίησε δειγματοληπτικό έλεγχο και έδωσε οδηγίες στους εργαζομένους.

Ενημερώθηκαν όλοι οι συγγενείς των τροφίμων για την κατάσταση της υγείας τους και πραγματοποιήθηκαν δύο απολυμάνσεις στο χώρο του Ιδρύματος.

Ταυτόχρονα κλήθηκε το προσωπικό ασφαλείας και ζητήθηκε η συνδρομή έκτακτου προσωπικού, ενώ ενημερώθηκε η Πολιτική Προστασία και η Διεύθυνση Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

«Με αίσθημα ευθύνης, το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες οδηγίες και τα αναγκαία μέτρα, θα συνεχίσει να δίνει καθημερινά τη μάχη για την αντιμετώπιση της νόσου και την αποκατάσταση της υγείας των τροφίμων και θα ενημερώνει καθημερινά και υπεύθυνα τους συγγενείς των τροφίμων για την εξέλιξη της υγείας τους. Η Διεύθυνση του Ιδρύματος και το προσωπικό ευχαριστούν όλους για την ηθική στήριξη και την ολόθυμη συμπαράστασή τους και επικαλείται τις προσευχές όλων για την αντιμετώπιση της παρούσης δοκιμασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου