ΤΟΠΙΚΑ

Σύνδεση Νοτίου Πηλίου με Χάνια

σύνδεση-νοτίου-πηλίου-με-χάνια-773077

Εργο πνοής για τον Δήμο, που δρομολογείται με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών

Το πρώτο βήμα για έργο πνοής για ολόκληρο το Πήλιο κάνει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, μετά το «πράσινο φως» που άναψε το Υπουργείο Υποδομών. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, Μιχάλη Μιτζικό, εγκρίθηκε ποσό 65.000 ευρώ συν ΦΠΑ για την εκπόνηση μελέτης για την οδική σύνδεση του Αγίου Γεωργίου Νηλείας με τον Αγιο Λαυρέντιο και απευθείας με το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου.

«Πρόκειται για ένα έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα κάνει πραγματικότητα τον επονομαζόμενο γύρο του Πηλίου. Ο επισκέπτης που θα φθάνει στην Πορταριά θα μπορεί να πάει παντού στο Πήλιο, νότιο ή ανατολικό. Επί της ουσίας ενώνεται όλο το ορεινό Πήλιο, που σήμερα από την πλευρά του Νοτίου Πηλίου ήταν «τυφλό». Θα κουμπώσουν οι Μηλιές, από τη Βυζίτσα, τις Πινακάτες, τον Αγιο Γεώργιο, με τον Αγιο Λαυρέντιο και μέσω αυτού με τα Χάνια. Ωστόσο η ένωση του Νοτίου Πηλίου δεν θα είναι το μοναδικό θετικό. Πρόκειται για ένα έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα που επιπλέον θα αποτελέσει έργο πνοής και για τους δύο οικισμούς, Αγιο Γεώργιο και Αγιο Λαυρέντιο», σημείωσε ο κ. Μιτζικός.

Ηδη από χθες, η τεχνική υπηρεσία του δήμου ξεκίνησε τις προκαταρκτικές εργασίες αποτύπωσης της οδικής σύνδεσης Αγ. Γεωργίου με Αγ. Λαυρέντιο, όπου το «παρών» έδωσε ο κ. Μιτζικός σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους Δημήτρη Ραμματά, Απόστολο Διανέλλο και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου Γιάννη Ευαγγελινό.

Πρόκειται για μία διαδρομή τεσσάρων χιλιομέτρων που μόλις διανοιχθεί θα υπάρχει απευθείας έξοδος προς τα Χάνια. Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, το πρώτο τμήμα ξεκινά από την Ι.Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών, περνά πάνω από το θέατρο Αλώνι, φθάνει στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και μέσω δασικής έκτασης έως τη θέση Κρεμμύδα.

Το δεύτερο τμήμα της χάραξης ξεκινά από τη θέση Κρεμμύδα και καταλήγει στο ρέμα της Αετοφωλιάς, ενώ το τρίτο τμήμα βρίσκεται από την πλευρά του Αγίου Λαυρεντίου έως τη θέση Ασπρό και μέσω του χωριού έως το Χιονοδρομικό Κέντρο.

«Θα ήθελα δημοσίως να ευχαριστήσω τον βουλευτή Μαγνησίας, Χρήστο Μπουκώρο, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην προώθηση του έργου στο Υπουργείο Υποδομών, με αποτέλεσμα να εγκριθεί η χρηματοδότηση της μελέτης. Πρόκειται πραγματικά για ένα σπουδαίο έργο», ανέφερε ο κ. Μιτζικός.

Το έργο ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου είχε θέσει σε προτεραιότητα με την έναρξη της θητείας του.

Μάλιστα το 2019 είχε καταθέσει το πρώτο χρηματοδότησης για την κατασκευή δύο νέων έργων οδοποιίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Τα έργα αφορούσαν στην οδική σύνδεση του Αγίου Γεωργίου Νηλείας με τον Αγιο Λαυρέντιο και των παραλιών Ποτιστικά και Ποτόκι, με το τελευταίο να συμβάλλει σύμφωνα με τον κ. Μιτζικό στην τουριστική ανάπτυξη της Συκής και της Ξινόβρυσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου