ΤΟΠΙΚΑ

«Σάπιες» οι στέγες σε Δημοτικό και Γυμνάσιο Μηλεών

σάπιες-οι-στέγες-σε-δημοτικό-και-γυμ-773108

Κραυγή αγωνίας από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου – «Υπάρχει ζήτημα ασφάλειας» λέει ο Μιχάλης Μιτζικός

Κραυγή αγωνίας για την κατάσταση της στέγης τόσο στο Δημοτικό Σχολείο, όσο και στο Γυμνάσιο στις Μηλιές. Οπως διαπιστώθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα οι στέγες είναι «σάπιες» και ενδέχεται να υπάρχει και ζήτημα στατικότητας. «Τίθεται θέμα ασφάλειας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων», αναφέρει ο δήμαρχος.

Όπως εξηγεί στα συγκεκριμένα σχολικά κτίρια, έχουν να γίνουν παρεμβάσεις συντήρησης επί σειρά ετών. «Το Πήλιο έχει δύσκολες καιρικές συνθήκες. Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές, χιόνια, πάγο το χειμώνα και υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι. Ο καιρός καταπονεί τα κτίρια που χρειάζονται τακτική συντήρηση», εξηγεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τη στέγη στο δημοτικό σχολείο Μηλεών περνά το νερό της βροχής το οποίο λιμνάζει με αποτέλεσμα να «φουσκώνει» η οροφή του κτιρίου. «Σάπια» χαρακτήρισε εξάλλου τη στέγη στο Γυμνάσιο Μηλεών.

«Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το πρόβλημα δώσαμε απόλυτη προτεραιότητα. Ηδη βρισκόμαστε στη διαδικασία σύνταξης μελετών αλλά και τεχνικών δελτίων για να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση προκειμένου άμεσα να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα και να καταστήσουμε ασφαλή τα σχολεία για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς», είπε.

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου πρόκειται να χτυπήσει διπλή… πόρτα για να εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση προκειμένου να μην χάνει χρόνο. Θα κατατεθεί αίτημα με τεχνικό δελτίο για χρηματοδότηση εργασιών στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ενώ παράλληλα θα απευθυνθεί και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

«Προς το τέλος του μήνα, αρχές του ερχόμενου, εκτιμούμε ότι θα είμαστε έτοιμοι για να μπορέσουμε να καταθέσουμε προτάσεις χρηματοδότησης», ανέφερε ο κ. Μιτζικός. «Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε χρόνο και για τον λόγο αυτό θα απευθυνθούμε και στις δύο πηγές χρηματοδότησης», πρόσθεσε.

Προσεισμικός έλεγχος

Ο Δήμος πρόκειται να καταθέσει και ένα ακόμη αίτημα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Αφορά στη διενέργεια προσεισμικού ελέγχου στα σχολεία της περιοχής προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάστασή τους και αν κριθεί αναγκαίο να δρομολογηθούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου