Στο μικροσκόπιο οι επαναμολύνσεις

Τελευταία ενημέρωση: 2021-01-24, 15:15:55
Η επαναμόλυνση μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι ο οργανισμός δεν έχει αναπτύξει ακόμη τα ανάλογα αντισώματα
Στο μικροσκόπιο οι επαναμολύνσεις

Τι δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την περίπτωση της 73χρονης Βολιώτισσας, που νόσησε ξανά από κορονοϊό, ο καθηγητής Επιδημιολογίας Χρ. Χατζηχριστοδούλου

Η περίπτωση της 73χρονης Βολιώτισσας που βρέθηκε δεύτερη φορά θετική σε κορονοϊό, παρ’ ότι εξήλθε από το Νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε για COVID-19 μετά από δύο αρνητικά τεστ, όπως αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, δεν είναι ο μοναδική, όπως τόνισε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής επιδημιολογίας του Παν. Θεσσαλίας, μέλος επίσης της Επιτροπής του υπ. Υγείας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή σποραδικά έχουν καταγραφεί και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, η μία μάλιστα στη Λάρισα, με ασθενείς οι οποίοι αν και πήραν εξιτήριο από το Νοσοκομείο με αρνητικά τεστ, στην πορεία διαγνώστηκαν θετικοί και χρειάστηκε να νοσηλευτούν εκ νέου. «Είναι σπάνιες μεν, αλλά υπαρκτές περιπτώσεις τις οποίες ως επιστήμονες παρακολουθούμε για να κατανοήσουμε τη συμπεριφορά του ιού», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον ίδιο η επαναμόλυνση μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι ο οργανισμός δεν έχει αναπτύξει ακόμη τα ανάλογα αντισώματα, αλλά και στο ότι ο ασθενής να μην αρνητικοποιήθηκε 100% με αποτέλεσμα ο ιός να έχει αφήσει ακόμη υπολείμματα τα οποία δεν καταγράφονται στα επαναληπτικά τεστ.

«Τα αντισώματα που κάποιον έχει νοσήσει από τον κορονοϊό δεν αναπτύσσονται πάντα αμέσως. Εξαρτάται πολλές φορές από τον οργανισμό. Πόσο καταπονημένος είναι, ποια είναι η ηλικία του ασθενή. Έχουν καταγραφεί περιπτώσεις όπου άνθρωποι που νόσησαν από τον COVID-19 απέκτησαν αντισώματα μετά από πέντε μήνες. Είναι ζητήματα που σ’ ολόκληρο τον κόσμο απασχολούν την επιστημονική κοινότητα που παρακολουθεί τον ιό και καταγράφει διάφορες πτυχές της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση από άνθρωπο σε άνθρωπο η συμπεριφορά του κορονοϊού διαφέρει για αυτό και είναι δύσκολες πολλές φορές οι προβλέψεις», πρόσθεσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

Στην περίπτωση πάντως της 73χρονης από τον Βόλο η ασθενής παραμένει για νοσηλεία στην B’ Κλινική κορονοϊού στο Αχιλλοπούλειου. Στο νοσοκομείο επίσης νοσηλεύονται δύο ακόμη άτομα της οικογένειάς της 93 και 94 χρόνων αντίστοιχα που διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
3
=