ΤΟΠΙΚΑ

Θρήνος για την αρχόντισσα της Ν. Ιωνίας

θρήνος-για-την-αρχόντισσα-της-ν-ιωνίας-773447

Απεβίωσε προχθές σε ηλικία 92 ετών η «μάνα του Οδηγισμού» Ελένη Τζοβάρα – Δανιηλίδου, η οποία είχε αναπτύξει μεγάλη κοινωνική προσφορά

Θλίψη προκάλεσε στη Νέα Ιωνία και τη Μαγνησία το άγγελμα του θανάτου της Ελένης Δανιηλίδου, το γένος Τζοβάρα, η οποία υπήρξε ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή σε όλους. Τα προσωνύμια «μάνα του Οδηγισμού» και «αρχόντισσα της Νέας Ιωνίας», περιγράφουν τον υπέροχο χαρακτήρα, τη μεγάλη της προσφορά και τη δυναμική της παρουσία, που άφησε εποχή.

Η Ελένη Δανιηλίδου, η οποία αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας τα δύο τελευταία χρόνια, έφυγε προχθές από την ζωή σε ηλικία 92 ετών, περιστοιχισμένη από την αγάπη των δικών της ανθρώπων, των παιδιών, των εγγονιών της, της οδηγικής οικογένειας και όλης της Νέας Ιωνίας.

Σύζυγος του γνωστού εμπόρου Θεόδωρου Δανιηλίδη, καταγόταν από την Κάτω Γατζέα, αλλά μετά τον γάμο της έζησε στις προσφυγογειτονιές της Νέας Ιωνίας και αφομοιώθηκε με το ντόπιο στοιχείο, με αποτέλεσμα να θεωρείται γηγενής.

Αριστη σύζυγος και μητέρα τριών υπέροχων παιδιών, του Βαγγέλη, μηχανολόγου, της Κικής, εκπαιδευτικού και του Απόστολου, ο οποίος συνεχίζει την εμπορική οικογενειακή παράδοση, ευτύχησε να δει τέσσερα εγγόνια.

Μετά τον θάνατο του συζύγου της, συμμετείχε ενεργά στην οικογενειακή επιχείρηση, το ονομαστό εμπορικό κατάστημα αδελφών Δανιηλίδη, που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’20 από τους αδελφούς Παναγιώτη, Θεόδωρο και Ιωάννη Δανιηλίδη, συνεχίζοντας παράλληλα την μεγάλη της κοινωνική προσφορά.

Ενεργό μέλος του Οδηγισμού από τα 28 της χρόνια, διετέλεσε πρόεδρος του τμήματος Οδηγισμού Νέας Ιωνίας και τα τελευταία χρόνια ήταν μέλος της Ομάδας Συνεργασίας. Συνέβαλε τα μέγιστα στην επέκταση του κτιρίου της Εστίας του Οδηγισμού στη Νέα Ιωνία, ενώ παράλληλα συγκαταλεγόταν μεταξύ των ιδρυτικών μελών του Σπιτιού Γαλήνης της Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας. Τιμήθηκε κατ’ επανάληψη για την προσφορά της στον Οδηγισμό και άφησε το στίγμα της στη Νέα Ιωνία.

Με αφορμή το άγγελμα του θανάτου της, ψήφισμα εξέδωσαν το τοπικό συμβούλιο του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και η ομάδα συνεργασίας του ΣΕΟ Νέας Ιωνίας, καθώς και η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «Ιωνες».

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χθες στον ιερό ναό Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία, στο Κοιμητήριο της Κάτω Γατζέας, στη γενέτειρά της. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου