ΤΟΠΙΚΑ

Αγριο επεισόδιο & πυροβολισμοί στο Αλιβέρι με καταδίωξη & συλλήψεις

αγριο-επεισόδιο-πυροβολισμοί-στο-α-773549

Δύο οικογένειες επιχείρησαν με όπλα να λύσουν τις διαφορές τους για οικόπεδο – Συναγερμός στην Αστυνομία και ανακρίσεις από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου

Σκηνικό φαρ ουέστ το πρωί στον καταυλισμό Ρομά Αλιβερίου στον Βόλο, όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, οικογένεια Ρομά έφτασε από άλλες πόλεις της Ελλάδας για να λύσει τις προσωπικές διαφορές της με άλλη οικογένεια. Η αντιπαράθεση, η οποία οφείλεται στους τίτλους κτήσης οικοπέδου, ξέφυγε από κάθε έλεγχο και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη γύρω περιοχή. Εληξε τελικά με τον θόρυβο πυροβολισμών και τους ήχους από τις σειρήνες περιπολικών της Αστυνομίας. Για το άγριο επεισόδιο, που ευτυχώς δεν οδήγησε σε τραυματισμό, ανακρίθηκαν χθες στην Αστυνομία τουλάχιστον 10 άτομα. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου πέρασε χειροπέδες στα 5.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 11:30 το πρωί. Οι προσωπικές διαφορές δεν άργησαν να προκαλέσουν εντάσεις, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν λογομαχίες και η κατάσταση να εκτροχιαστεί. Φαίνεται ότι οι οικογένειες ήταν αποφασισμένες να λύσουν τις διαφορές τους. Στο περιστατικό έντασης που ακολούθησε δεν άργησαν να βγουν ακόμη και όπλα, καθώς από τη γύρω περιοχή ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Αμεσα κινητοποιήθηκε ισχυρή δύναμη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου για τον έλεγχο της κατάστασης και τη σύλληψη των υπαιτίων. Ομως, το επεισόδιο δεν σταμάτησε εκεί. Ακούγοντας τις σειρήνες των περιπολικών οι Ρομά επιβιβάστηκαν σε ΙΧ για να διαφύγουν και καταδιώχτηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο αποπειράθηκαν να διαφύγουν μέσω της παλαιάς εθνικής οδού με κατεύθυνση προς Λάρισα αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ομως στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας είχε ηχήσει συναγερμός. Η περιπετειώδης καταδίωξη των Ρομά έληξε με την ακινητοποίηση δώδεκα συνολικά ατόμων στην περιοχή του Πλατύκαμπου Λάρισας.

Οι συμμετέχοντες στο επεισόδιο οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου προκειμένου για να εξηγήσουν τι συνέβη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανακρίνονταν επί ώρες. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν τις κυνηγετικές καραμπίνες.

Οι Ρομά έχουν έντονες διαφορές για περιουσιακά θέματα. Και οι δύο οικογένειες διεκδικούν το ίδιο ακίνητο ισχυριζόμενες ότι είναι δικό τους. Οι περιουσιακοί λόγοι φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει αντιπαλότητα. Από τη περαιτέρω προανάκριση και τη λήψη καταθέσεων φαίνεται να προέκυψε ότι στο πλαίσιο των προσωπικών διαφορών ακούστηκαν οι πυροβολισμοί οι οποίοι ήταν άσκοποι με σκοπό να τρομοκρατήσουν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου