ΤΟΠΙΚΑ

Μικρή «ανάσα» στην αγορά του Βόλου

μικρή-ανάσα-στην-αγορά-του-βόλου-774027

Ενθαρρυντική η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, με εκπτώσεις που αγγίζουν το 60%

Ενθαρρυντική χαρακτηρίζεται η εικόνα στην επανεκκίνηση της αγοράς, με το καταναλωτικό ενδιαφέρον να στρέφεται στα τοπικά εμπορικά καταστήματα και τα εντυπωσιακά ποσοστά εκπτώσεων να αγγίζουν το 60%. Με τις χειμερινές εκπτώσεις να έχουν ξεκινήσει, ουσιαστικά, την περασμένη Δευτέρα, με διάρκεια έως τις 5 Μαρτίου, ο απολογισμός της πρώτης εβδομάδας έχει μάλλον θετικό πρόσημο.

Σκιαγραφώντας την εικόνα και τον οικονομικό αντίκτυπο από την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Νέας Ιωνίας, Απόστολος Οντόπουλος, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «είναι θετικό το γεγονός ότι ανοίξαμε και γίνονται κάποιοι τζίροι. Υπάρχει κινητικότητα στην αγορά και ενδιαφέρον από τους καταναλωτές, οι οποίοι λειτουργούν διερευνητικά, αναζητώντας συμφέρουσες προσφορές. Κατά συνέπεια, υπάρχει κινητικότητα».

Διακυμάνσεις παρατηρούνται, ωστόσο, στις πωλήσεις, με τον πρόεδρο να επισημαίνει ότι ο κλάδος της ένδυσης και της υπόδησης, κυρίως, υπέστη δυνατό πλήγμα όλο το προηγούμενο διάστημα. Παρά τις δυσκολίες, ωστόσο, διατηρείται η αισιόδοξη σκέψη ότι τα εντυπωσιακά εκπτωτικά ποσοστά, που κυμαίνονται από 30 έως 60%, θα διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον για αγορές καταναλωτικών αγαθών.

«Το γεγονός ότι επιστρέψαμε και λειτουργούμε τα καταστήματα, έστω και με αυτούς τους περιορισμούς, για μας είναι κάτι πάρα πολύ θετικό. Το περιμέναμε με αδημονία και πιέσαμε αρκετά ούτως ώστε να επανεκκινηθεί η οικονομία και αυτό που προέχει αυτή την στιγμή, είναι να διαφυλάξουμε την υγεία όλων. Θα τηρήσουμε απαρέγκλιτα τα μέτρα, ούτως ώστε να μην έχουμε κάποιο πισωγύρισμα», είπε.

Η εικόνα, στην πρώτη εβδομάδα επανεκκίνησης της τοπικής αγοράς θεωρείται ενθαρρυντική, η παρουσία των καταναλωτών είναι αισθητή, το ίδιο και η αναμονή έξω από τοπικά καταστήματα, μέχρις ότου εισέλθουν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα. «Κατεβαίνει κόσμος στην αγορά. Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. Σίγουρα το γεγονός, ωστόσο, ότι είναι κλειστή η εστίαση, δεν βοηθάει πάρα πολύ. Υπάρχουν απώλειες για το εμπόριο, λόγω του ότι δεν λειτουργεί η εστίαση. Δεδομένων των περιστάσεων, ωστόσο, μπορώ να πω ότι υπάρχει κινητικότητα στην αγορά», ανέφερε ο πρόεδρος των εμπόρων.

Κρατώντας ψηλά τη σημαία της διεκδίκησης οικονομικής στήριξης από την πολιτεία, κοινή πεποίθηση του κλάδου είναι ότι δεν έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα που δημιούργησε το lockdown. «Επομένως θα πρέπει να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων και αυτό το πράττουμε μέσα από τα συνδικαλιστικά όργανα», ανέφερε ο Απόστολος Οντόπουλος, ενώ σημείωσε ότι «πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα που έχει ορίσει συντεταγμένα η πολιτεία, ούτως ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ανοιχτή την αγορά και να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Πρωτίστως αυτό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου