ΤΟΠΙΚΑ

Φύλακες άγγελοι προσφοράς οι Φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου

φύλακες-άγγελοι-προσφοράς-οι-φίλοι-το-774169

Διαρκής η παρουσία των Φίλων του Νοσοκομείου Βόλου στο κοινωνικό πεδίο

Στις επάλξεις της προσφοράς παραμένουν αταλάντευτα τα μέλη του Σωματείου «Φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου», στηρίζοντας έμπρακτα το Αχιλλοπούλειο και στην διάρκεια της πανδημίας. Στην παρούσα, βέβαια, δεν είναι δυνατή, λόγω του κορονοϊού, η φυσική τους παρουσία στους θαλάμους των ασθενών, όπως συνέβαινε καθημερινά, πριν την περίοδο της πανδημίας, με τον δίαυλο της προσφοράς, ωστόσο, να παραμένει ανοιχτός.

Με την προσφορά του Σωματείου στο «Αχιλλοπούλειο» να είναι διαρκής, με την συνδρομή των Φίλων του Νοσοκομείου Βόλου εφοδιάστηκε το εμβολιαστικό κέντρο με ψυγείο, θερμόμετρο, αλλά και ενημερωτικές πινακίδες για το κοινό. Με δαπάνες, επίσης, του Σωματείου, αγοράστηκαν και προσφέρθηκαν 20 μαξιλάρια για τους ασθενείς.

«Δεν πραγματοποιούμε επισκέψεις μέσα στους θαλάμους από τον περασμένο Μάρτιο, αλλά συμβάλλουμε στην οικονομική στήριξη του Νοσοκομείου για οτιδήποτε έχουν χρειαστεί. Είμαστε ανά πάσα στιγμή στο πλευρό τους, και ότι χρειαστούν, είμαστε πρόθυμοι να συνδράμουμε. Οι «Φίλοι του Νοσοκομείου» δεν έχουμε σταματήσει τη δράση μας στην διάρκεια της πανδημίας, αλλά είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Νοσοκομείο» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του Σωματείου, Γεωργία Σταγάκη.

«Πάρα πολλοί συμπολίτες μας, εκτιμούν το έργο μας και καταθέτουν χρηματικά ποσά στον τραπεζικό λογαριασμό που έχουμε κοινοποιήσει, τα οποία αξιοποιούνται για την αγορά αναγκαίων ειδών, για το Νοσοκομείο Βόλου», προσέθεσε.

Με εμφανή την έκφραση ευγνωμοσύνης στην προσφορά του μεγάλου ευεργέτη του Βόλου, Χαράλαμπου Τσιμά, η πρόεδρος των Φίλων του Νοσοκομείου, υπογράμμισε ότι «βασικό και κύριο μέλημά μας, είναι η επαναλειτουργία του ξενώνα συγγενών ασθενών, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες».

Η υγειονομική κρίση δεν επιτρέπει στους εθελοντές του Σωματείου να βρίσκονται κοντά στους ασθενείς, ενώ όπως τονίζει η κ. Σταγάκη «μας στεναχωρεί πολύ η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας. Μπορεί να μην έχουμε παρουσία στους θαλάμους, η δράση μας, ωστόσο, εξακολουθεί και είναι πάντα δίπλα στο Νοσοκομείο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου