ΤΟΠΙΚΑ

Aντιφατικά τα μηνύματα της πανδημίας, σε επιφυλακή το Αχιλλοπούλειο

aντιφατικά-τα-μηνύματα-της-πανδημίας-σ-774191

Μετά από τρεις μήνες άδειασε η ΜΕΘ κορονοϊού, την ίδια ώρα όμως καταγράφεται μικρή αύξηση νέων κρουσμάτων

Αντιφατικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνει η ιατρική κοινότητα στον Βόλο αναφορικά με την πορεία της πανδημίας. Από τη μία, μετά από τρεις ολόκληρους μήνες η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κορονοϊού του Νοσοκομείου Βόλου άδειασε, καθώς ο τελευταίος νοσηλευόμενος, ένας άνδρας 64 χρόνων, πήρε εξιτήριο και μεταφέρθηκε σε απλή κλινική και από την άλλη τα δύο τελευταία 24ωρα καταγράφεται αύξηση νέων κρουσμάτων, τόσο σε ιδιωτικές δομές που φιλοξενούν κυρίως ηλικιωμένους, όσο και σε άλλους επαγγελματικούς χώρους.

Oι γιατροί του Νοσοκομείου επισημαίνουν πως το επόμενο δεκαήμερο θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο καθώς θα αποτυπωθεί επιδημιολογικά και το άνοιγμα της αγοράς και συστήνουν να μην υπάρξει εφησυχασμός.

Χθες στα εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας επιβεβαιώθηκαν επιπλέον 16 νέες μολύνσεις κορονοϊού στη Μαγνησία, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται τα 12 κρούσματα συνολικά που καταγράφηκαν σε δύο ιδιωτικές δομές υγείας του Βόλου, ούτε τα δύο νέα κρούσματα που εκδηλώθηκαν σε ένα 24ωρο στο Γηροκομείο Καναλίων, (μετρά ήδη τρία «θετικά»), με αποτέλεσμα χθες να φτάσει άρον- άρον στον Βόλο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για να κάνει μοριακά τεστ σ’ όλους τους τρόφιμους και το προσωπικού του ιδρύματος.

Σημειώνεται πως ο ΕΟΔΥ χθες ανακοίνωσε στη Μαγνησία συνολικά 30 κρούσματα, τα οποία όμως αφορούν το άθροισμα δύο ημερών από το εργαστήριο του Πανεπιστημιακού μαζί με τις μολύνσεις στις κλινικές και το Γηροκομείο Καναλίων.

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος που είναι η αρμόδια αρχή για το «Σουρλίγκειο» μ’ ανακοίνωσή της ενημερώνει πως δύο τρόφιμοι (το τρίτο κρούσμα αφορά σε υπάλληλο) που βρέθηκαν θετικοί νοσηλεύονται στο Αχιλλοπούλειο, το Ίδρυμα έχει τεθεί σε καραντίνα και τηρούνται όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τα ανάλογα πρωτόκολλα που έχουν εκπονηθεί από τον ΕΟΔΥ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου