ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση Εισαγγελίας Βόλου για τους ελέγχους αέριας ρύπανσης

παρέμβαση-εισαγγελίας-βόλου-για-τους-774637

Υπό ποινική διερεύνηση οι δηλώσεις Μπέου για πλημμελείς ελέγχους και περιστατικά διαφθοράς μετά από αναφορά της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου μετά την αναφορά που κατατέθηκε από μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ για το ζήτημα της αέριας ρύπανσης.

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών ζήτησε ποινική διερεύνηση των δηλώσεων του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου στην τηλεοπτική εκπομπή «Μαγκαζίνο» στη Θεσσαλία Τηλεόραση στις 31 Δεκεμβρίου για το σχετικό θέμα και απόδoση ευθυνών.

Λέει ότι ο κ. Μπέος κατήγγειλε πλημμελείς ελέγχους και σοβαρότατα περιστατικά διαφθοράς.

Προς επίρρωση επικαλείται τις δηλώσεις του για τα κλιμάκια ελέγχου.

Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος είχε αναφέρει: «Και αυτά τα κλιμάκια που ανήκουν στην Περιφέρεια ή στο Υπουργείο πριν έρθουν να ελέγξουν την ΑΓΕΤ (δανείζομαι το όνομα) ή οποιοδήποτε εργοστάσιο τηλεφωνούν πρώτα…για τέτοιους τύπους μιλάμε, μιλάμε για τέτοιους τύπους…γι αυτό όλοι αυτοί έχουν τρία εξοχικά. Δηλαδή είναι σαν να πάει η εφορία να κάνει έλεγχο στο μαγαζί μου και να πάρει τηλέφωνο να πει έρχομαι…ε αυτά κάνουνε κι αυτοί».

Η προκαταρκτική ανατέθηκε για να διερευνηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου που καλείται να λάβει καταθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κατάθεση θα κληθεί ο δήμαρχος Βόλου και τυχόν μάρτυρες που θα προτείνει η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών.

Διερευνώμενα αδικήματα από την Εισαγγελία Βόλου είναι η διάπραξη τυχόν παράβασης καθήκοντος ή απιστίας από υπαλλήλους τόσο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας όσο και του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου