Βολιώτισσα μάνα χάρισε ζωή στο παιδί της για δεύτερη φορά

Τελευταία ενημέρωση: 2021-01-22, 06:52:19
Βολιώτισσα μάνα χάρισε ζωή στο παιδί της για δεύτερη φορά

70χρονη Βολιώτισσα δώρισε τον νεφρό της στον 46χρονο γιο της - Επιτυχής η μεταμόσχευση στον Ευαγγελισμό 

Μεγαλείο ψυχής από 70χρονη Βολιώτισσα. Δώρισε τον νεφρό της στον 46χρονο γιο της, ο οποίος επί 4 χρόνια υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση και ταλαιπωρούνταν ιδιαίτερα. Περίμενε υπομονετικά στη λίστα για να βρεθεί δότης για τη μεταμόσχευση νεφρού και μόλις διαπιστώθηκε πως η μητέρα του είναι συμβατή, άρχιζε να ελπίζει ξανά ότι θα μπορέσει να ατενίσει τη ζωή με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Αφού έγινε ο απαραίτητος έλεγχος από τους γιατρούς, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία περί μεταμοσχεύσεων, μητέρα και γιος ειδοποιήθηκαν από το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι η επέμβαση θα γίνει, παρά τους περιορισμούς της πανδημίας, καθώς επρόκειτο για περιστατικό που αφορούσε σε νέο άνθρωπο.

Η επέμβαση έγινε χθες Πέμπτη και διήρκησε από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα. Ολα πήγαν καλά και σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς η κατάσταση της υγείας τόσο του λήπτη, όσο και της δότριας είναι πολύ καλή. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι γιατροί διαβεβαίωσαν πως αν δεν υπάρξουν επιπλοκές ο 46χρονος θα λάβει εξιτήριο από το Νοσοκομείο μετά από ένα 20ήμερο περίπου.

Η μεταμόσχευση και μάλιστα από ζώντα δότη είναι η πρώτη το 2021, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας «Οι Αγιοι Ανάργυροι» Βασ. Γιαννάκο να εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή του, καθώς αποτελεί θετικό οιωνό και για τη συνέχεια.

Υπενθυμίζεται πως το 2020 έγιναν δύο μεταμοσχεύσεις οργάνων, μία από ζώντα δότη και μία από πτωματικό.

Σε αναμονή άλλες δύο μάνες…

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ανάλογη πρόθεση να δωρίσουν τους νεφρούς τους στα παιδιά τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα έχουν εκδηλώσει άλλες δύο μάνες από τον Βόλο, καθώς επίσης και η αδελφή 47χρονου που θέλει να βοηθήσει τον αδελφό της. Και για τις τρεις αυτές περιπτώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ειδικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν οι δότες είναι συμβατοί ή όχι.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
9
=