ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση Χρ. Μπουκώρου για την ταξινόμηση των trailers μικρών σκαφών

παρέμβαση-χρ-μπουκώρου-για-την-ταξινό-776152

Συνάντηση του βουλευτή Μαγνησίας με τον Υφυπουργό Μεταφορών Γ. Κεφαλογιάννη

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Mεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη πραγματοποίησε την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021, ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε το αίτημα του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Πολυεστερικών και Άλλων Σκαφών, Παρελκόμενων Εξαρτημάτων, Εμπόρων και Υπηρεσιών (ΣΕ.ΚΑ.ΠΛ.ΑΣ. –Π.Ε.Ε.Υ.) για τη ρύθμιση ζητημάτων που αφορούν στην διαδικασία ταξινόμησης των ρυμουλκούμενων οχημάτων (trailers) μικρών σκαφών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επιστολή που έλαβε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος από τον πανελλήνιο σύνδεσμο ΣΕ.ΚΑ.ΠΛ.ΑΣ. –Π.Ε.Ε.Υ., οι ελληνικές κατασκευαστικές επιχειρήσεις ρυμουλκούμενων οχημάτων (trailers) καθώς και οι ιδιοκτήτες μικρών σκαφών, οι οποίοι υπολογίζονται άνω των 300.000 χιλιάδων σε όλη την Επικράτεια, εκ των οποίων περίπου 3.000 είναι οι ιδιοκτήτες μικρών σκαφών στη Μαγνησία, συναντούν δυσκολίες στη διαδικασία ταξινόμησης των ρυμουλκούμενων οχημάτων τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο βουλευτής Μαγνησίας, αφού μετέφερε στον αρμόδιο Υφυπουργό για θέματα μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη τους προβληματισμούς των μελών του πανελληνίου συνδέσμου, ενημερώθηκε από τον ίδιο ότι με πρόσφατη υπουργική απόφαση (υπ’ αριθμ. 2805/18-1-2021 Υπουργική Απόφαση) καθορίζονται ζητήματα που αφορούν στη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας και πινακίδων οχημάτων κατηγορίας Ο, καθώς και οι προϋποθέσεις για την έλξη τους από μηχανοκίνητα οχήματα των κατηγοριών Μ και Ν, ενώ ρυθμίζονται και οι λοιποί όροι για τη θέση αυτών σε κυκλοφορία.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Χρήστος Μπουκώρος ενημέρωσε σχετικά τα μέλη του πανελλήνιου συνδέσμου στη Μαγνησία καθώς και το σύνολο των μελών του ΣΕ.ΚΑ.ΠΛ.ΑΣ. – Π.Ε.Ε.Υ. και ευχαρίστησε τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη για τη άμεση ανταπόκρισή του στο συγκεκριμένο ζήτημα. Επίσης, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Τετάρτη (27 Ιανουαρίου 2021, στις 13:00), όπου παρουσία και των μελών του Δ.Σ. του συνδέσμου θα συζητήσουν διεξοδικά το περιεχόμενο της υπουργική απόφασης (Υ.Α. 2805/18-1-2021) αλλά και τα ευρύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. Ο υφυπουργός, μάλιστα, δεσμεύτηκε να προβεί σε βελτιώσεις της συγκεκριμένης απόφασης, αν και εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το ζήτημα της ταξινόμησης των trailers μικρών σκαφών αφορά πλήθος επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο. Εξάλλου, ο πανελλήνιος σύνδεσμος ΣΕ.ΚΑ.ΠΛ.ΑΣ. – Π.Ε.Ε.Υ. εκπροσωπεί άνω των τετρακοσίων πενήντα (450) ελληνικών επιχειρήσεων, όπως μεταποιητικές μονάδες κατασκευής λέμβων, φουσκωτών και πολυεστερικών σκαφών, ρυμουλκούμενων οχημάτων (trailers), καθώς και όλο το φάσμα των εισαγωγέων, εμπόρων, παροχών υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται σε ότι έχει σχέση με το «μικρό σκάφος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου