ΤΟΠΙΚΑ

«Παρέλαση» ελεγκτικών κλιμακίων στην λαϊκή ένδυσης στον Βόλο

παρέλαση-ελεγκτικών-κλιμακίων-στη-776283

Αποτράπηκε η δραστηριοποίηση παράνομων – Μικροπωλητές, που έμειναν εκτός, άρχισαν να ρυθμίζουν χρέη στα δημοτικά ταμεία

Από «παρέλαση» ελεγκτικών κλιμακίων συνοδεύτηκε η χθεσινή πρεμιέρα λειτουργίας των λαϊκών αγορών ένδυσης και υπόδησης στην οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη στον Βόλο. Μετά από τρεις μήνες αναστολής της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς βιομηχανικών ειδών, χθες ήταν η πρώτη ημέρα για τον Βόλο, που οι πάγκοι βγήκαν στους δρόμους και η κίνηση ήταν ικανοποιητική.

Από νωρίς το πρωί, μαζί με τους μικροπωλητές, το «παρών» στη Στρατηγού Μακρυγιάννη έδωσαν κλιμάκιο του Τμήματος Εμπορίου του Δήμου Βόλου, Δημοτική Αστυνομία, αλλά και Ελληνική Αστυνομία.

Στους μικροπωλητές δόθηκαν οι νέες θέσεις με βάση τη λίστα των νόμιμων, προκειμένου οι πάγκοι να είναι συνεχόμενοι για να μην μπορούν να παρεισφρήσουν παράνομοι. Παράλληλα δόθηκαν οδηγίες για το στήσιμο των πάγκων σε απόσταση πέντε μέτρων ο ένας από τον άλλο στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, που προβλέπουν επίσης υποχρεωτική χρήση μάσκας, αντισηπτικού και τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ πωλητών και καταναλωτών.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης, Εμπορίου και Τουρισμού Βόλου Τάσο Μπατζιάκα, δύο παράνομοι που επιχείρησαν να αναπτύξουν δραστηριότητα αποτράπηκαν, ενώ στη συνέχεια παρατηρήθηκε κινητικότητα στα δημοτικά ταμεία όπου κάποιοι από τους μικροπωλητές που έμειναν εκτός άρχισαν να ρυθμίζουν χρέη για να πάρουν δημοτική ενημερότητα και να μπορέσουν να ανανεώσουν την άδειά τους για τη λαϊκή αγορά.

Στη διάρκεια λειτουργίας της λαϊκής αγοράς, έλεγχο πραγματοποίησε και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, χωρίς να διαπιστώσει παραβάσεις.

«Επιστρέψαμε μετά από τρεις μήνες στο μεροκάματο. Η επιστροφή ήταν ομαλή και η συμμετοχή του κόσμου ικανοποιητική», σχολίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικροπωλητών Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών, Ανδρέας Αϊβαζόγλου.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στους περίπου 30 μικροπωλητές που βρίσκονται εκτός λαϊκών εξαιτίας χρεών στα δημοτικά ταμεία ζητώντας να δοθεί λύση και θέτοντας ζήτημα ανθρωπιάς καθώς έχουν χάσει το μοναδικό βιοποριστικό τους μέσο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε το Τμήμα Εμπορίου του Δήμου Βόλου η λαϊκή ένδυσης και υπόδησης στον Βόλο θα λειτουργεί για το διάστημα έως 28 Φεβρουαρίου στους εξής δρόμους:

Τετάρτη στην οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη από Ζάχου έως Βασσάνη, Παρασκευή στην οδό Κωνσταντά από Κασσαβέτη έως Καραϊσκάκη και Σάββατο στην οδό Μιαούλη από Κολοκοτρώνη έως Ιερολοχιτών στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων.

Στη Ν. Ιωνία έως και τις 31 Μαρτίου οι λαϊκές ένδυσης και υπόδησης θα λειτουργούν ως εξής: Δευτέρα στην οδό Μελίνας Μερκούρη και Πέμπτη στην οδό Φιλαδελφείας έως Τροίας.

Κάθε Τρίτη λαϊκή αγορά γίνεται στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου.

Πρόταση για λαϊκή Σαββατοκύριακου

Πρόταση για τη δημιουργία μόνιμης λαϊκής αγοράς, που θα λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα την τουριστική περίοδο σε καλαίσθητα στέγαστρα κατά μήκος της οδού Φερών από την πλευρά των γραμμών του ΟΣΕ και θα «παντρεύει» την ιστορία του Βόλου μέσω του Μουσείου Πόλης και των υπολοίπων ιστορικών χώρων στην περιοχή με το παραδοσιακό εμπόριο, καταθέτει ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικροπωλητών Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ανδρέας Αϊβαζόγλου, με αφορμή την επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών στον Δήμο Βόλου, μετά από τρεις μήνες.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Αϊβαζόγλου υποστήριξε ότι παράλληλα με τη λειτουργία στις γειτονιές τις καθημερινές θα μπορούσε να λειτουργήσει και η λαϊκή στη Φερών, σε κίνηση στήριξης του θεσμού. «Οι λαϊκές θα πρέπει να στηριχθούν για να μπορέσουν να διασωθούν», διεμήνυσε ο κ. Αϊβαζόγλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου