ΤΟΠΙΚΑ

Τονωτική ένεση για το λιανεμπόριο του Βόλου

τονωτική-ένεση-για-το-λιανεμπόριο-του-776325

Αυξημένη κίνηση εμφανίζουν και άλλοι κλάδοι μετά την επαναλειτουργία των τοπικών καταστημάτων

Τονωτική ένεση για πολλούς κλάδους της οικονομίας η επανέναρξη του λιανεμπορίου πριν από τέσσερις μέρες, με ανάλογα ενθαρρυντικά «μηνύματα» να καταγράφονται στην τοπική αγορά. Με τα καταστήματα ειδών διατροφής και περιπτέρου σε πρώτη ζήτηση, η κάθοδος πολλών Βολιωτών στην εμπορική αγορά, ευνοεί, όπως είναι προφανές, τους συγκεκριμένους κλάδους.

«Παρατηρώ αύξηση στις πωλήσεις από την Δευτέρα που άνοιξαν τα καταστήματα, τουλάχιστον στο σημείο όπου βρίσκομαι. Είναι τονωτική ένεση η επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων. Κάθε κλάδος που ανοίγει, βοηθάει και τους υπόλοιπους κλάδους του εμπορίου», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Απόστολος Οροκλός, που διατηρεί επιχείρηση με είδη περιπτέρου. Περιγράφοντας, παράλληλα, την εικόνα του προηγούμενου διαστήματος, ανέφερε ότι «με πολύ δυσκολία καλύπτονται οι πάγιες υποχρεώσεις, λόγω μειωμένης δουλειάς. Η λειτουργία των καταστημάτων, ίσως να μας βοηθήσει, εν τέλει, σε βάθος χρόνου».

Συγκρατημένος εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης μάρκετ Πρόδρομος Χριστοφορίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «δεν διαπιστώνω αύξηση στην κίνηση, το συγκεκριμένο διάστημα. Οι επαγγελματίες και όλος ο κόσμος που εξαρτάται από την αγορά, κάποια στιγμή θα «γονατίσουν» με αυτό που πέρασαν και ελπίζω να μην συνεχιστεί και άλλο η δύσκολη κατάσταση. Κάποια στιγμή θα φανεί στην αγορά αυτή η ζημιά. Όχι μόνο σε επιχειρήσεις που ήταν κλειστές, αλλά και σε όσες είναι ανοιχτές. Όταν πονάει η υπόλοιπη αγορά, θα πονέσεις κι εσύ, κάποια στιγμή. Είναι αναπόφευκτο», είπε.

Τα πρώτα χαμόγελα στους αρτοποιούς μετά την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με τον πρόεδρο του τοπικού σωματείου, Κώστα Τσουράπα να επισημαίνει ότι «με την επανέναρξη των δημοτικών, έχουμε δει αύξηση στις πωλήσεις από τις 7.45 μέχρι 8.15 που δεν την είχαμε πιο μπροστά. Η εικόνα στα εμπορικά καταστήματα, είναι ακόμη χαλαρή». Μικρή τόνωση στον τζίρο των αρτοποιείων έφερε η επάνοδος των μικρών μαθητών στα θρανία, ενώ όπως τόνισε ο πρόεδρος «είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να βλέπεις χαμογελαστά παιδικά πρόσωπα στα αρτοποιεία. Ανεβαίνει λίγο η ψυχολογία μας, βλέποντας τα παιδιά και τους γονείς τους στους φούρνους της γειτονιάς».

Αυξημένες και οι παραγγελίες σε καφέ που λειτουργούν με υπηρεσίες delivery, ενώ όπως ανέφερε ο Βασίλης Τζελέπης, «σίγουρα έχουν αυξηθεί οι παραγγελίες από τη μέρα που άνοιξαν τα καταστήματα. Είναι τονωτική ένεση η επανέναρξη λειτουργίας του εμπορίου».

Σκεπτικός και προβληματισμένος ο οπωροπώλης Βασίλης Ρίτσιος, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «πάντα είναι μειωμένη η κίνηση μετά την εορταστική περίοδο. Δεν διαπιστώνουμε αύξηση στην κίνηση μετά το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων. Ο κόσμος είναι «σφιγμένος» και περιορίζεται μόνο στα αναγκαία. Η κατάσταση είναι δύσκολη για όλους», τόνισε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου