ΤΟΠΙΚΑ

Αλλαγή δύο λεωφορείων και πέρασμα από εργοτάξιο για να φτάσουν στο σχολείο

αλλαγή-δύο-λεωφορείων-και-πέρασμα-από-776344

Από Τσαγκαράδα προς Μούρεσι για τη μετάβαση στο σχολείο

Ολόκληρο σχέδιο για τη μετάβαση των λιλιπούτειων μαθητών στο σχολείο κατάστρωσε ο Δήμος Ζαγοράς –Μουρεσίου προκειμένου να παρακάμψει εργοτάξιο που κόβει το σχολικό δρομολόγιο στη μέση.

Από σήμερα, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Λέανδρος» πρόκειται να επαναλειτουργήσει το σύνολο των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων στον Δήμο Ζαγοράς –Μουρεσίου. Εξαίρεση αποτελεί το Νανοπούλειο Δημοτικό Σχολείο στην Τσαγκαράδα, όπου εξαιτίας του παγετού πάγωσαν οι σωλήνες με αποτέλεσμα το σχολικό κτίριο να μην έχει νερό και αποφασίστηκε να παραμείνει κλειστό για μία ακόμη ημέρα μέχρι οι υδραυλικοί του δήμου να αποκαταστήσουν το πρόβλημα.

Το πρόβλημα μεταφέρεται στο σημείο του κεντρικού οδικού δικτύου μεταξύ Τσαγκαράδας και Μουρεσίου, που αποτελεί τμήμα της σχολικής διαδρομής των λιλιπούτειων μαθητών από την Τσαγκαράδα που μετακινούνται με μισθωμένο λεωφορείο του ΚΤΕΛ προς το Μούρεσι όπου λειτουργεί το νηπιαγωγείο. Όπως είναι γνωστό, στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου γίνονται εργασίες αποκατάστασής του από την κατολίσθηση που είχε υποστεί στο παρελθόν και θα παραμείνει κλειστός έως τέλος της εβδομάδας.

Η εργολαβία «κόβει» στη μέση το σχολικό δρομολόγιο και η λύση που βρέθηκε φαίνεται να αποτελεί μονόδρομο: το υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας μέσω του οποίου εξυπηρετείται η μετακίνηση των μαθητών θα δρομολογήσει δύο λεωφορεία. Το ένα θα αναλάβει να μεταφέρει τους μαθητές από την Τσαγκράδα μέχρι το εργοτάξιο, από εκεί τους μαθητές θα παραλάβει άνθρωπος του Δήμου προκειμένου να τους συνοδεύσει με ασφάλεια στα 20 μέτρα της διαδρομής μέχρι το τέλος του εργοταξίου, απ’ όπου τους μαθητές θα παραλάβει άλλο λεωφορείο για να τους οδηγήσει στο σχολείο.

Το αντίστροφο θα γίνει και για τους μαθητές του δημοτικού Τσαγκαράδας όπου φοιτούν μαθητές από το Μούρεσι, μόλις λυθεί το πρόβλημα με το νερό στο σχολικό κτίριο.

Κλειστό το Δ.Σ. Πορταριάς

Τα υπόλοιπα σχολεία του νομού λειτουργούν κανονικά. Πρόβλημα χθες εντοπίστηκε στο δημοτικό σχολείο Πορταριάς, όπου πάγωσαν οι σωλήνες ύδρευσης εξαιτίας του παγετού και ο διευθυντής ζήτησε να παραμείνει σήμερα το σχολείο κλειστό με απόφαση Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου