ΤΟΠΙΚΑ

Ο κορονοϊός έπληξε την «καρδιά» του Νοσοκομείου, την Καρδιολογική Κλινική

ο-κορονοϊός-έπληξε-την-καρδιά-του-νο-776732

Σε καραντίνα τρεις νοσηλευτές, που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, για να αποφευχθεί η διασπορά

Την «καρδιά» του Νοσοκομείου Βόλου χτύπησε ο κορονοϊός. Σύμφωνα με πληροφορίες τρεις νοσηλευτές συνολικά βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και νοσούν. Προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά και οι τρεις έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία καθώς τα συμπτώματα που έχουν είναι ήπια.

Η επιβεβαίωση ωστόσο τριών θετικών κρουσμάτων στην Καρδιολογική Κλινική όπως ήταν φυσικό σήμανε συναγερμό σε γιατρούς και νοσηλευτές, καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο τμήμα στο οποίο οι ασθενείς που προσέρχονται χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Οι υπεύθυνοι της Κλινικής έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ όπως είναι γνωστό έχει απαγορευτεί το επισκεπτήριο στο πλαίσιο των αυστηρών περιορισμών που έχουν τεθεί σε εφαρμογή σ’ όλο το ΕΣΥ από τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησε το δεύτερο κύμα πανδημίας.

Φειδωλά ραντεβού για επανεξέταση

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σε συνεννόηση με τη διοίκηση τις τελευταίες μέρες ξεκίνησε ξανά τη λειτουργία του το ιατρείο παρακολούθησης ασθενών με βηματοδότη. Ο προγραμματισμός ραντεβού βέβαια γίνεται με μεγάλη φειδώ και πάντα μετά από συνεννόηση με το αρμόδιο τμήμα και τον γιατρό. Κατά μέσο όρο καθημερινά επανεξετάζονται περίπου 5 ασθενείς από το πρωί μέχρι το μεσημέρι και αυτό προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός.

Το ιατρείο Επανελέγχων δέχεται καρδιοπαθείς στους οποίους έχουν εμφυτευθεί παλαιότερα μόνιμος βηματοδότης. Ένας ασθενής στον οποίο έχει τοποθετηθεί μόνιμος βηματοδότης, οφείλει στο πρώτο εξάμηνο να υποβληθεί στον πρώτο επανέλεγχο, ακολούθως ο έλεγχος επαναλαμβάνεται μία φορά τον χρόνο. Η διάρκεια ζωής του κάθε βηματοδότη εξαρτάται από το πόσο συχνά ενεργοποιείται στην καθημερινότητα του καρδιοπαθούς. Ο μέσος χρόνος διάρκειας των βηματοδοτών είναι από 8 έως 10 χρόνια.

3 νέες μολύνσεις στη Μαγνησία το τελευταίο 24ωρο

Το τελευταίο 24ωρο στη Μαγνησία από τα δείγματα που εξετάστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας καταγράφηκαν 3 νέα κρούσματα Covid -19 στη Μαγνησία. Από αυτά 1 κρούσμα αποτελεί επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος, 1 ακόμη εξετάστηκε κατόπιν συμπτωμάτων στο Κ.Υ Αργαλαστής, ενώ τέλος 1 κρούσμα προέκυψε κατόπιν τυχαίας δειγματοληψίας στο Γηροκομείο Καναλίων. Αναφορικά με την υπόλοιπη Θεσσαλία καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα Covid -19 στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, 14 νέα κρούσματα Covid -19 στην περιοχή της Λάρισας και 1 νέο κρούσμα Covid -19 στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου