ΤΟΠΙΚΑ

Νέα «μπιλιετάκια» σε κλειστά μαγαζιά από τον ΟΛΒ

νέα-μπιλιετάκια-σε-κλειστά-μαγαζιά-777215

Επιμένει στην είσπραξη μερικών χιλιάδων ευρώ από κλειστά καταστήματα εστίασης – Προχθές τα πήραν μέσω κούριερ, σήμερα καλούνται να πληρώσουν

Νέα «μπιλιετάκια» σε καταστήματα εστίασης της παραλίας, που δεν λειτουργούν από τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου με κυβερνητική εντολή στο πλαίσιο των μέτρων που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, απέστειλε ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, αξιώνοντας εισπράξεις μερικών χιλιάδων ευρώ από κάθε επιχείρηση.

Πρόκειται για τα δεύτερα ειδοποιητήρια για τα τέλη χρήσης χώρων ζώνης λιμένα για το 2020 που παραλαμβάνουν καταστηματάρχες που δεν έχουν ούτε ευρώ ως έσοδο από τη στιγμή που δεν λειτουργούν. Τα πρώτα είχαν παραλάβει μέσα στον Δεκέμβριο και καλούνταν τόσο εγγράφως όσο και προφορικώς να προχωρήσουν σε άμεση καταβολή χρεών σε διαφορετική περίπτωση θα βεβαιώνονταν τα χρέη τους στην εφορία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για επαγγελματίες που δεν θα είχαν φορολογική ενημερότητα.

Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν και το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ο Ο.Λ.Β. άλλαξε… πλεύση διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα στείλει τα χρέη στην εφορία και έδωσε διορία έως τις 7 Ιανουαρίου στους επιχειρηματίες.

Με τη λήξη της προθεσμίας στις αρχές του νέου έτους, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου δεν έχασε χρόνο και συνέταξε νέα ειδοποιητήρια στα οποία τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν είναι μεν μικρότερα, στο πλαίσιο της εφαρμογής των κυβερνητικών εντολών για μείωση των τελών και πάλι όμως ανέρχονται σε μερικές χιλιάδες ευρώ.

Τα ειδοποιητήρια που έφυγαν στις 7 Ιανουαρίου, καταστηματάρχες παρέλαβαν μέσω κούριερ μόλις προχθές και σήμερα λήγει η προθεσμία αποπληρωμής τους.

«Εξακολουθούν να διεκδικούν χρήματα από επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν, κάτι που δεν κάνει αντίστοιχα ο Δήμος Βόλου, ενώ ακόμη και οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν ρίξει νερό στο κρασί τους. Πέρα από την επιστρεπτέα προκαταβολή που λάβαμε και με την οποία πληρώσαμε τις υποχρεώσεις του Νοεμβρίου, δεν έχουμε άλλο έσοδο για την πληρωμή των τελών. Ακόμη και την επιστρεπτέα να καταβάλλουμε στα ταμεία του Ο.Λ.Β. σε κάποιες περιπτώσεις δεν φθάνει για την πληρωμή των τελών», λένε απεγνωσμένοι καταστηματάρχες.

Ηδη οι επιχειρηματίες που βιώνουν το «σκληρό» πρόσωπο του οργανισμού, έχουν επιδώσει τα ειδοποιητήριά τους προς τον νομικό σύμβουλο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφέ, Μπαρ και Εστίασης Μαγνησίας, Χρήστο Γούσιο, προκειμένου να διαπραγματευτεί με τον Ο.Λ.Β. Ζητούν ρύθμιση του χρέους τους σε δόσεις και έναρξη καταβολής δόσεων με το άνοιγμα των επιχειρήσεών τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου